​Premiär: Umeå IK spelar i Stockholm – här ser du matchen

Nu börjar allvaret för Umeå IK. På skärtorsdag inleder Umeå IK årets säsong i elitettan borta mot tippade topplaget AIK.
– Det är speciellt med seriepremiärer. Man tränar en hel vinter för att spela om poäng och nu är vi äntligen där, säger tränaren Robert Bergström.
UIK startar samtidigt ett samarbete med restaurangen Allstar som kommer att direktsända matchen.

Nu börjar allvaret för Umeå IK.

Det blir tuffast möjligaste motstånd direkt från början mot AIK som också förväntas slåss i toppen av tabellen.

– Jag har försökt skaffa mig en bra blick över AIK och tror mig ha en klar bild över hur dom vill spela. Vi kommer att åka ner för att vinna matchen och har en tydlig plan över hur vi vill spela. Vi ska samtidigt vara ödmjuka inför det faktum att vi befinner oss i en uppbyggnadsprocess med många nya spelare och ett nytt spelsystem. Sånt tar tid, men vi känner oss trygga med vår form och vart vi står, säger Robert Bergström.

I lördags fick Umeå IK ett positivt formbesked genom 4–0-segern i genrepet hemma mot seriekonkurrenten Sundsvalls DFF. En stabil defensiv och tre olika målskyttar med Amanda Berglund som tvåmålsskytt tyder på en stabil insats från hela laget.

UIK har därmed gått obesegrat genom årets träningsmatcher, men det brukar som bekant vara historia i samma stund som serien startar.

– Det är speciellt med seriepremiärer. Man tränar en hel vinter för att spela om poäng och nu är vi äntligen där och det ser vi framemot. Stämningen är god i truppen, det är ett härligt gäng som driver på varandra och har roligt tillsammans, säger Robert.

För de Umeå IK-fans som inte kan se matchen i Stockholm finns möjligheten att samlas på restaurang Allstar i Umeå som direktsänder matchen på storbildsskärm i samarbete med Sportswik, Bostaden. Restaurangen har också utvecklat UIK-målet som innebär en bacon- och cheeseburgare inklusive valfri läsk.

– Umeå är en fotbollsstad och därför känns det extra festligt att bjuda in till premiären och vårt nya UIK-koncept. Förhoppningsvis leder det till att vi kan visa alla bortamatcherna och vara ett självklart alternativ för fotbollsfans i alla åldrar, säger Anders Ford Alfredsson, ägare till Allstar.

Matchen kommer även att sändas på vk.se och Solidtango.

– Vi märker ett stort intresse kring vårt representationslag och den organisation vi håller på att bygga upp i föreningen. Vi hoppas att så många supportrar som möjligt tar chansen att visa att de är en #medkämpe, både i sociala medier och genom att komma till Allstar på skärtorsdag, säger sportchefen Patrik Sandström.

Söndag den 23 april spelar Umeå IK hemmapremiär mot IFK Kalmar.