AIK nästa utmaning för UIK

Umeå IK FF har besegrat AIK från Solna två gånger av två möjliga den här säsongen.

Dels med 1-0 i Svenska Cupen, dels 2-0 i allsvenskan.

Lördag eftermiddag är det dags igen då lagen möts på Skytteholm i Stockholm.

– Vi tycker att tabelläget är ointressant, vi pratar enbart om vad vi ska göra för att det ska bli tre poäng mot AIK, säger Maria Bergkvist, UIK-tränaren.

AIK ligger sist i den allsvenska tabellen och man har än så länge inte vunnit någon match. Det är dock inget som tränare Bergkvist fokuserar på överhuvudtaget.

– Vi vill vinna och dom vill vinna, det är det som är viktigt och då handlar det om att vi måste göra rätt saker, säger hon.

I veckan vann UIK med hela 9-0 borta mot division I-laget Morön i Svenska Cupen 2015/16. Egentligen inte särskilt anmärkningsvärt, men ändå menar Maria Bergkvist att det var mycket som var viktigt med den matchen.

– Absolut, vi fick chansen att förbättra vårt spel när det gäller offensivt avgörande lägen och vi fick göra många mål. Tänk bara vad det betydde för Hanna Sandström att göra fyra mål och då spelade mindre roll vilket motstånd det var, säger UIK-tränaren och fortsätter:

– Vi gjorde många bra saker i boxen och vi lyckades med fasta situationer. Hoppas vi kan ta med oss dessa saker till matchen mot AIK.

UIK åker till Stockholm med en trupp på 15 spelare och först efter fredagens träning tas startelvan ut.

Så här ser truppen mot AIK:

Malin Reuterwall, Tove Enblom, Elin Landström, Hanna Glas, Hanna Sandström,
Elin Bäckström, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Rita Chikwelu, Emmi Alanen, Emma Åberg Zingmark, Tuija Hyyrynen och Lisa Lantz.

 

Jerry Lindkvist