Amanda Kröger blir kvar i Umeå IK FF

En korsbandsskada gjorde 2015 till något av ett förlorat år.

Nu har hon skrivit på ett nytt ettårskontrakt och därmed ser hon redan fram emot nästa säsong och förhoppningsvis genombrottet.

– Möjligheten att få spela allsvensk fotboll i Umeå IK hägrar fortfarande, den svåra skadan till trots, säger Amanda Kröger.

 

20-åriga mittbacken Amanda Krögers drömmar om fotbollssäsongen 2015 tog slut redan den 17 april.

Under en bortamatch mot Eskilstuna med F19-laget skadade hon sig så illa att korsbandet i vänster knä gick av.

Den 25 opererades Amanda och därefter tog en lång och mödosam rehabiliteringsperiod vid och som pågår fortfarande.

– Jag ska göra tester i februari och självklart hoppas jag på positiva signaler som innebär att jag ska kunna vara i full träning när allvaret drar igång i april.

 

Åt rätt håll

Amanda Kröger har skrivit på ett nytt ettårsavtal med Umeå IK FF och där hennes allra första mål är att få börja träna fotboll ”på riktigt” igen.

– Allt går år rätt håll, jag har inte ont i knäet och jag börjar se försiktigt optimistiskt på fotbollslivet igen.

Ser du 2015 som ett enbart förlorat år?

– Självklart blev det inte alls som jag tänkt mig, å andra sidan har jag lärt mig en hel del av det här året. Inte minst har jag fått ett bättre tålamod vilket är jätteviktigt när man har en besvärlig skada.

Hur ser du rent allmänt på Umeå IK FF inför 2016?

– Det känns spännande. Vi har ett ungt men samtidigt utvecklingsbart lag så det kan nog bli riktigt roligt, säger Amanda Kröger som parallellt med fotbollen pluggar andra året på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid Umeå universitet.

Följande 17 spelare är klara för spel i Umeå IK FF 2016:

Tove Enblom, Hanna Glas, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Lisa Lantz, Rita Chikwelu, Malin Reuterwall, Jasmin Nejati, Hanna Boubezari, Amanda Berglund, Amanda Kröger, Sabrina Henriksson (ny) och Lotta Ökvist (ny).

Jerry Lindkvist