Äntligen dags för seriepremiär

Den långa försäsongen är äntligen till ända.

På söndag har Umeå IK FF sin allsvenska säsongspremiär – mot KIF Örebro på bortaplan.

– Tufft, men inte alls en omöjlig uppgift, säger UIK-tränaren Maria Bergkvist.

Det är ingen tvekan om att Maria Bergkvist tycker det är skönt att allvaret drar igång.

Försäsongen har i vanlig ordning varit lång och nu är spelarna sugna på att ge sig in i tävlingssäsongen.

– Jag tycker det ser klasser bättre ut än vid den här tiden i fjol. Det nya ledarskapet med mig, Jocke (Blomqvist) och Johan (Norberg) har satt sig och likaså vår spelidé. Allt känns helt enkelt behagligare inför den här säsongen och det innebär att vi kan ta vidare och utveckla det vi startade förra säsongen.

Inte omöjligt

UIK börjar som sagt det allsvenska spelet med bortamatch mot KIF Örebro, av tradition en svår men ändå inte omöjlig nöt att knäcka för ”Berkas” adepter.

– Egentligen räds vi inga lag. Det kommer att bli tajt men vi ser det som helt möjligt att vi ska få tre poäng med oss hem, säger hon.

Skadorna är förstås ett problem i UIK-lägret. Till de tidigare korsbandsskadorna (Jasmin Nejati, Johanna Nyman, Hanna Glas, Emma Åberg Zingmark och Hanna Glas) och fotskadade Lina Hurtig, är även Selina Henriksson ett frågetecken efter lårsträckningen i veckans skol-SM-final.

– Skadorna är förstås oroande, men samtidigt inget vi kan påverka. Vi har ett bra lag som ställer upp mot Örebro och det är där vi lägger allt fokus, menar Maria Bergkvist.

Dessa spelare är tillgängliga för spel mot KIF Örebro:

Tove Enblom, Malin Reuterwall, Lotta Ökvist, Lisa Lantz, Fanny Hjelm, Julia Hellström, Sabrina Henriksson, Rita Chikwelu, Sarah Mellouk, Amanda Berglund, Elin Bäckström, Jenny Hjohlman, Hanna Sandström, Selina Henriksson, Wilma Carlsson, Hanna Boubezari, Amanda Kröger, Maya Hulinder,

Jerry Lindkvist