Bra driv i yngsta gänget

Glädjen är stor, spontaniteten likaså.

Det är rejält med go när flickor födda 2004-05 i Umeå IK FF och Umeå Energis Vinterakademi kör en av höstterminens allra sista träningar.

– Vi ser utveckling och potential i dessa tjejer säger Martin Hårdstedt, instruktör tillsammans med Jerry Eriksson.

 

Det är minst sagt glädjande att höra herrar Hårdstedt och Eriksson sprida superlativer över det yngsta gardet i 2015/16 års Vinterakademi.

Under höstträningarna har en hel del fokus lagts på att dribbla/driva och likaså passning/mottagning.

Dom bägge tränarna Jerry Eriksson och Martin Hårdstedt visar hur övningen går till. Foto: Jerry Lindkvist.

Dom bägge tränarna Jerry Eriksson och Martin Hårdstedt visar hur övningen går till.
Foto: Jerry Lindkvist.

– Vi är imponerade, både av tjejernas kunskaper men också när det gäller deras fokusering på träningarna. Det är verkligen kul att se, säger Martin Hårdstedt och Jerry Eriksson nickar instämmande.

 

Bra närvaro

Nu är det höstterminens näst sista träning och av förklarliga skäl med både julbestyr och förkylningar är ett gäng tjejer borta.

– Annars har närvaron varit fantastiskt bra, påpekar Jerry Eriksson.

När vårterminen drar igång en bit in i januari kommer en del fokus att läggas på att tjejerna ska komma rättvända till bollen och i övrigt kommer herrar Hårdstedt och Eriksson fortsätta på den inslagna linjen med att halva träningen ska bestå av spelmoment.

– Det är så otroligt roligt och stimulerande att träna ett gäng tjejer som är så duktiga på att lyssna och sugna på att lära sig nya saker, säger de samstämmigt.

 

Jerry Lindkvist