Eskilstuna blev för svåra

Umeå IK är ute ur Svenska Cupen.

Eskilstuna United kunde vinna kvartsfinalen på Tunavallen med 2-0 (0-0).

– Det såg inte så tokigt ut, men man kan aldrig vara nöjd när det blir förlust, säger UIK-tränaren Maria Bergkvist.

 

Kvartsfinal – men inte längre.

Seriekollegan Eskilstuna United drog det längsta strået i en jämn match med tämligen få målchanser och med två hemmamål som båda två var tveksamma.

– När de fick straffen som sen gav 1-0 så var det flera runt Tunavallen som menade att fällningen var utanför straffområdeslinjen. Det tyckte tyvärr inte domaren, konstaterar Maria Bergkvist och fortsätter:

– Vid 2-0 blev Lisa Lantz knuffad bakifrån. Istället för frispark till oss så får de göra 2-0. Surt förstås när vi gör en riktigt bra match.

 

Få chanser

Båda lagen spelade enligt taktiken 3-5-2 vilket innebar att det blev en speciell match med få heta chanser.

Närmast en fullträff för UIK var Jenny Hjohlman, men det ville sig inte den här gången.

0-0 efter den första halvleken och sen kunde hemmalaget avgöra matchen i början av den andra rundan med två snabba mål. UIK försökte ändra och få till något konstruktivt, men utan något nämnvärt resultat.

– Det var en helt jämn match där två kontringar med två konstiga och kanske felaktiga mål avgjorde. Hur som helst har jag ingen anledning att vara särskilt oroad inför det stundande seriespelet. Stundtals såg det riktigt bra ut, summerar Maria Bergkvist

Målen: 1-0 (51) Marija Banusic (straff), 2-0 (56) Marija Banusic.

Domare: Pernilla Larsson, Trollhättan.

UIK:s lag:

Tove Enblom – Fanny Hjelm Rönnlund, Lisa Lantz, Lotta Ökvist (46) – Sabrina Henriksson, Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Rita Chikwelu, Hanna Sandström – Jenny Hjohlman, Elin Bäckström.

Ersättare: Malin Reuterwall, Julia Hellström (46), Amanda Berglund, Hanna Boubezari.

 

Jerry Lindkvist