Examen för Vinterakademin

I början av november drog de igång.

I förra veckan var det examen.

Än en gång blev Vinterakademin i regi av Umeå IK FF och Umeå Energi en succé.

 

Ett 90-tal tjejer födda mellan 2001-2005 har under drygt fyra månader drillats i fyra olika hallar runt om i Umeå.

Intresset för Umeå IK FF och Umeå Energis Vinterakademi bara växer.

Som vanligt har fokus legat på att individen ska vara i centrum och att det ska vara hög ambitionsnivå på träningarna. Den individuella utvecklingen ska alltid vara framträdande.

Instruktörerna Erik Altin, P-G Eliasson, Thomas Westerberg, Peder Fransson, Jerry Eriksson och Martin Hårdstedt vittnar alla om att tjejerna tagit stora kliv som fotbollsspelare under dessa månader.

 

Trevlig tradition

Tjejerna har kört två pass i veckan fram till i förra veckan då det var examensdags med presentutdelning i samtliga fyra grupper.

– Vinterakademin har blivit till en mycket trevlig tradition där vi ser att många av tjejerna återkommer år efter år, säger Maria Viksten, UIK:s kanslichef och fortsätter:

– Nu laddar vi batterierna för sommarens Talangskola i slutet av juni. Det är redan över 60 tjejer som anmält sig och självklart hoppas vi på många fler innan anmälningstiden går ut i slutet av april.

 

Jerry Lindkvist

 

Trion fr v Rut Sandström, Alva Nabb och Estela Lestander spelar till vardags fotboll i GUIF. I vinter har de alla tre varit med i Umeå IK FF och Umeå Energis Vinterakademi där de ingått i den yngsta gruppen födda 2004-05.

Foto: Mats Abrahamsson