2017-04-08 Umeå IK FF – Sundsvall DFF

Umeå IK FF 4 - 0 Sundsvall DFF
Träningsmatch A-laget08 Apr 2017 - 14:00Umeå Energi Arena Sol

Det blev en komfortabel seger för hemmalaget i en välspelad match där UIK dominerade händelserna på planen. Det skulle dock dröja knappa halvtimmen innan man till slut förvaltar sina målchanser. Annina Wede sätter 1-0 efter en fin framspelning från anfallskollegan Elin Bäckström. 2-0 kommer också innan paus då Johanna Nyman hittar Elin Bäckström med ett fint instick.

I den andra halvleken fortsätter man att skapa målchanser, men gör inte 3-0 förrän i den 81:a minuten. Emma Kullberg hittar ut till Frida Jonsson som hittar in till Amanda Berglund. Samme Berglund avslutar också målskyttet innan matchen var slut med ytterligare ett mål. Frida Jonsson var återigen framspelare.

Robert Bergström om matchen:

– Vi gör en stabil insats över 90 minuter, utan några större dippar i vår prestation tycker jag. Vi har en bra form på laget oavsett vilken höjd vi har på försvarsspelet och spelarna har en god kontakt till varandra på planen. I anfallsspelet skapar vi många målchanser på både inlägg, cut-back och instick och borde kanske ha gjort något mål till.

Laget från start:

Tove Enblom

Jasmin Nejati
Sanna Kullberg
Sara Nordin
Nikolina Lundin Lundström

Linnea Åberg (ut 65)
Wilma Öhman(ut 78)
Fanny Hjelm (ut 45)
Johanna Nyman (ut 65)

Elin Bäckström
Annina Wede (ut 65)

Avbytare:
Wilma Jonsson
Emma Kullberg (45)
Madeleine Norberg (65)
Frida Jonsson (65)
Amanda Berglund (65)
Sabrina Henriksson (78)