2017-09-22 Umeå IK FF – Assi IF

Umeå IK FF 0 - 1 Assi IF
Elitettan 201722 Sep 2017 - 19:00Umeå Energi Arena SOL

Trots en spelmässig dominans och flertalet högkvalificerade målchanser , där antingen ribban stod i vägen eller målvakten räddade, förlorar UIK i slutminuten när Assi prickar in ett distansskott på en av väldigt få målchanser.

Robert Bergström:
– Vad ska man säga, vi gör väldigt många saker rätt både i försvar och i anfall men förlorar med 1-0. Det är svårt att tugga i sig, men den här matchen symboliserar säsongen på ett sätt. Det har varit ett återkommande problem för oss att göra mål. Idag måste vi göra några mål på de målchanser vi skapar, så enkelt är det. I försvarsspelet är vi aggressiva, pressar högt, vinner tillbaka bollen med ett bra återerövringsspel och släpper i princip inte till några målchanser.

Även om vi har en hel del detaljer att utveckla så har vi ett tryggt grundspel där vi presterar på en bra nivå. Målsättningen är att fortsätta prestera på den här nivån och hoppas på målmässig utdelning redan mot Holmalund nästa helg.