Häftigt norrderby att vänta

Äntligen dags för hemmapremiär.

Och äntligen dags för ett nytt norrderby.

– Det är klart att det känns väldigt speciellt att möta Piteå, säger Lotta Ökvist, UIK:s 19-åriga nyförvärv – från Piteå.

 

Hon har alltid tillhört Piteå IF:s organisation såväl som flickspelare i början av karriären som när hon kom med i a-laget för tre år sedan.

Inför säsongen 2016 bestämde hon sig för att testa något helt nytt och detta i Umeå IK FF.

Nu kan Lotta Ökvist summera sina tre första månader i sin nya klubb.

– Framförallt har det varit lärorikt. Allting är ju verkligen nytt, både utanför fotbollsplanen och i form av en för mig helt ny spelidé, säger Lotta och fortsätter:

– Jag trivs jättebra i min nya omgivning och allt känns bara bättre och bättre.

 

Hur skiljer sig spelet i UIK med spelet i din gamla klubb Piteå IF?

– I Piteå var vi väldigt kompakta i våra positioner. Här i UIK rullar vi mycket mer boll där varje spelare har en friare roll vilket är jätteroligt.

 

Bra start för båda lagen

I förra helgens seriepremiär fick UIK med sig en poäng från bortamatchen mot KIF Örebro vilket var klart godkänt.

Även Piteå imponerade när man besegrade storsatsande Kopparbergs/Göteborg på hemmaplan med 2-0.

Detta trots att Norrbottens-laget tappat viktiga spelare som Pauline Hammarlund, Emilia Appelqvist och inte minst Lotta Ökvist.

– Piteå är stabila även i år och som vanligt kommer det att bli en tajt match när vi möts på söndag, säger UIK:s 19-åriga försvarsspelare.

Lagen har mötts två gånger på försäsongen. Piteå vann inomhusmatchen i Luleå med 3-0 och sen blev det 1-1 i träningsmatchen på Umeå Energi Arena Sol.

 

Hur känns det inför den första tävlingsmatchen mot dina före detta lagkompisar?

– Först och främst väldigt speciellt. Jag är självklart laddad men ska ändå försöka se den som vilken match som helst. Det är i alla fall jätteskönt att det är en hemmamatch, säger Lotta Ökvist och skrattar.

UIK-tränaren Maria Bergkvist har inte bestämt sig hur laget ska formeras mot Piteå, men dessa spelare är i alla fall tillgängliga:

Tove Enblom, Malin Reuterwall, Fanny Hjelm Rönnlund, Lisa Lantz, Lotta Ökvist, Sarah Mellouk, Rita Chikwelu, Julia Hellström, Hanna Boubezari, Amanda Berglund, Jenny Hjohlman, Hanna Sandström, Elin Bäckström, Sabrina Henriksson, Selina Henriksson, Wilma Carlsson, Amanda Kröger, Maya Hulinder och Nikolina Lundin Lundström.

 

Jerry Lindkvist