Hanna Boubezari fortsätter i UIK

Umeå IK FF fortsätter med truppbygget inför nästa säsong.

Hanna Boubezari blev den 15:e spelaren som kontrakterats för 2016.

– Det känns jättebra att få fortsätta i UIK. Här trivs jag mycket bra och här vill jag utveckla mig som fotbollsspelare, säger hon.

 

 

Hanna Boubezari, nyss fyllda 17 år, har fått sitt genombrott i år.

Efter att ha ingått i senaste årens juniorsatsning – från F17 och F19 och vidare in i A-laget fick hon göra sin debut i representationslaget redan säsongen 2014, närmare bestämt i serieepilogen mot Jitex.

Den här säsongen har hon tagit ytterligare steg och där hon kan summera 2015 med sex allsvenska matcher, varav två från start och fyra som ersättare.

– Jag hade inte räknat med att det skulle gå så bra. Det är ett jättestort steg att gå från juniorlaget till A-laget, men det börjar kännas allt bättre, konstaterar Hanna Boubezari.

Nu kan Hanna blicka fram emot 2016 med tillförsikt då hon precis skrivit på ett nytt kontrakt med UIK.

– Det är förstås skönt att veta hur det blir nästa säsong och självklart är jag glad att få fortsätta i UIK. Vi har ett ungt och äregirigt lag och självklart vill jag utvecklas som fotbollsspelare i just UIK.

 

”Ger alltid 100”

Klubbens sportchef, Torbjörn Nordström, är självklart nöjd med att ha fått Hanna Boubezaris namn i ett kontrakt vilket betyder att truppen består av 15 spelare i dagsläget.

– Jätteskönt. Det är naturligtvis positivt att ”Bobbo” kommer från det egna juniorledet och vi tror dessutom på en fortsatt utveckling, säger Nordström och fortsätter:

– En av de stora fördelarna med Hanna Boubezari som fotbollsspelare är att hon alltid ger 100 procent på planen. Det är självklart positivt för hela laget.

Hanna Boubezaris kontrakt med UIK är på 1+1 år.

Följande 15 spelare är klara för spel i Umeå IK FF 2016:

Tove Enblom, Hanna Glas, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Lisa Lantz, Rita Chikwelu, Malin Reuterwall, Jasmin Nejati, Hanna Boubezari, Sabrina Henriksson (ny) och Lotta Ökvist (ny).

 

Jerry Lindkvist