Kristianstad nästa utmaning för UIK

Vårens seriepremiär nere i Kristianstad gick inte alls som UIK hade tänkt sig.

I morgon är Maria Bergkvist tjejer ute efter revansch.

– Vi trivs betydligt bättre på konstgräs så vi är optimistiska, säger UIK-tränaren.

 

Den 12 april möttes Kristianstads DFF och Umeå IK FF på Vilans IP:s naturgräs som var minst sagt av undermålig kvalité.

UIK fick aldrig igång något riktigt spel under de 90 minuterna och till sist kunde skånskorna vinna med 1-0.

I morgon är det andra förutsättningar som råder – konstgräset på Umeå Energi Arena – och där UIK-spelarna trivs som allra bäst.

Sen har det varit lite speciella förutsättningar den senaste tiden då Maria Bergkvist haft ovanligt lite folk på träningarna, med allt vad det inneburit.

– Vi har haft mycket folk i olika landslag vilket gjort att de unga talangerna fått träda fram. Det är inte helt lätt att bedriva bra träning med lite folk, men vi har i alla fall gjort allt vi kunnat.

 

Duktiga forwards

Hur ser du på Kristianstad som motståndare?

– Det är ett lag som spelar tämligen snålt, både i defensiven och offensiven. Dessutom har de två duktiga forwards i Ida Guehai och Margret Lara Vidarsdottir, säger Maria Bergkvist och fortsätter:

– Först och främst ska vi fokusera på vårt eget spel och även om truppen är aningen tunn efter alla skador så kommer vi att kunna ställa ett slagkraftigt lag på benen.

Truppen mot Kristianstad:

Tove Enblom, Malin Reuterwall, Selina Henriksson, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström, Lina Hurtig, Emma Åberg Zingmark, Rita Chikwelu, Emmi Alanen, Jenny Hjohlman, Hanna Sandström, Sarah Mellouk, Elin Bäckström, Hanna Boubezari och Amanda Berglund.

 

Jerry Lindkvist