Malin Reuterwall fortsätter i UIK

Umeå IK FF och Malin Reuterwall, 24, har kommit  överens om ett fortsatt samarbete.

Det innebär att det blir en sjätte säsong i UIK-tröjan för den skickliga målvakten.

– Skönt att det är klart, nu är det bara att börja ladda inför den kommande säsongen, säger Reuterwall.

 

Malin Reuterwall, som fick sin fotbollsuppfostran i Västerås BK 30, kom till UIK inför säsongen 2011.

De två första säsongerna UIK fick hon mestadels agera reserv för Caroline Jönsson, men sen 2013 har hon stått betydligt mer i rampljuset och där hon de två senaste säsongerna konkurrerat med Tove Enblom om den ordinarie målvaktsplatsen.

– 2013 gick det riktigt bra, året efter hade jag problem med ryggen hela säsongen och även i år fick jag kämpa länge innan den var helt bra, säger Malin Reuterwall.

Det var ett diskbråck som spökade och först i början av maj var hon redo att gå i full träning. Nu kan hon summera säsongen 2015 som för Malins del innebar sju allsvenska matcher och en match i Svenska Cupen.

– Jag körde rehab från december till maj och sen var det förstås frustrerande innan den rätta formen infann sig, säger Reuterwall och fortsätter:

– I höst har det känts mycket bättre och nu ska det bli riktigt skönt att gå in i en försäsong där jag känner mig helt fräsch och skadefri.

 

Hoppas på landslaget

För precis ett år sedan fick hon följa med landslaget på turnén till USA och matcherna mot Kanada och hon fick också stå i en av matcherna med efterföljande beröm från Pia Sundhage.

– Jag har fortfarande som mål att ta en plats i landslaget, men det får ta den tid som behövs. Först och främst är det fullt fokus på UIK.

Malin Reuterwall är förstås nöjd med att ha skrivit på ett kontrakt med UIK inför säsongen 2016 och precis som sina lagkompisar handlar det mycket om revanschlust efter ett mindre lyckat 2015 och den slutliga åttondeplatsen i allsvenskan.

– Vi hade otroligt mycket skador vilket självklart spelade in på resultatet. Nu ställer vi in siktet på 2016 och då år det ändå skönt att vi har en trygg grund att stå på. Vi vet vad vi kan och det ska vi också visa, säger Malin Reuterwall.

Följande 13 spelare är klara för spel i Umeå IK FF 2016:

Tove Enblom, Hanna Glas, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sarah Mellouk, Selina Henriksson, Lisa Lantz, RitaChikwelu, Malin Reuterwall, Sabrina Henriksson (ny) och Lotta Ökvist (ny).

 

Jerry Lindkvist