Matchrapport Västerås BK 30-Umeå IK

Det blev en målmässigt svängig match med hela 8 mål. Fyra mål vardera innebär delad poäng.

Umeå IK kom ut starkt och tog också ledningen direkt i inledningen genom Zabibu (Nduwimana) som förvaltade ett friläge. Kvitteringen kom efter ett misslyckat uppspel som spelades rakt i gapet på BK-spelaren och 1-1 var ett faktum. Med dryga kvarten spelad tar UIK ledningen igen efter att Selina (Henriksson) petat in en retur och Madeleine (Norberg) utökar ledningen kort därefter. Strax innan pausvilan blir ett bolltapp centralt återigen väldigt kostsamt och Västerås får vittring.

Johanna (Nyman), prickskjuter in 2-4, tio minuter in i andra halvlek och heta lägen finns för ytterligare mål, men återigen skulle Västerås replikera. 3-4 kommer på ett instick efter inspark och 4-4 kommer med kvarten kvar sedan Tove (Enblom) olyckligt klivit på bollen och de kan enkelt lägga in bollen i tomt mål. I en slutforcering byts Orji (Ebere) in och får även hon ett gyllene tillfälle att avgöra, men missar.

Robert Bergström:
– Det här var en speciell match att vara med om. Många saker är riktigt bra, vi gör fyra mål, har ett bra passningsspel och träffar rätt i våra positioner i både försvars- och anfallsspel. Några individuella misstag kostar oss segern och det är väldigt olyckligt, men vi får dra lärdom av det och komma igen.