Matchrapport Växjö DFF-Umeå IK 1-0

Det blev en match där lagen skulle växla initiativet mellan varandra. UIK startade bäst första kvarten innan Växjö tog över och dessutom gjorde 1-0 genom ett självmål. En frispark som styrdes in av egen försvarare var olyckligt. Resten av halvleken dominerades av hemmalaget. I paus ändrade UIK sina positioner och kom också ut starkare och fick ett större grepp om matchen. Båda lagen hade halvchanser att göra fler mål i matchen och trots att UIK flyttar upp ännu fler spelare och forcerar för ett ledningsmål så slutar matchen 1-0.

Tränare Robert Bergström om matchen:

– Det var en svårspelad och ojämn gräsplan mot ett skickligt motstånd. Vi gör en stark inledning på matchen, men blir lite för ”baktunga” allt eftersom och kommer inte upp med laget, vilket gör att vi tappar initiativet, kommer inte åt dom centralt och de kan dominera matchen under den andra halvan av första halvlek. I paus byter vi in Wilma (Öhman) och gör lite förändringar, vilket hjälper oss att komma tillbaka in i matchen. Vi skapar också några bra målchanser, men lyckas inte förvalta dom.

Lagets prestation:

– Jag är ändå nöjd över den vilja vi visar i andra halvlek, att få med oss någonting från matchen, att vi orkar forcera och trycka på till den sista minuten och att vårt försvarsspel, med endast ett insläppt spelmål på 270 minuter imponerar.

Spelarkritik:

– Alla visar en god vilja att påverka utgången av matchen och en taktisk flexibilitet när vi gör förändringar. Positivt också att vi kan komma tillbaka och göra en starkare andra halvlek.

Framtiden:
– Vi ser bara framåt och mot nästa match på fredag hemma mot Böljan. Innan säsongen visste jag inte vart vi stod i konkurrensen, men efter tre omgångar kan vi konstatera att vi matchar de bästa lagen i serien och även om vi inte är färdiga och kommer att bli bättre vad det lider, så är det en god känsla att ta med sig.

Laget från start:

Tove Enblom

Jasmin Nejati (ut70)
Sanna Kullberg
Sara Nordin
Nikolina Lundin Lundström

Selina Henriksson
Emma Kullberg
Fanny Hjelm
Johanna Nyman

Annina Wede (ut45)
Elin Bäckström

Avbytare:

Agnes Granberg
Wilma Öhman (45)
Amanda Berglund (70)
Frida Jonsson
Madeleine Norberg