Ny stormatch för Umeå IK FF

Äntligen!

Efter ett nära nog två månader långt VM-uppehåll är det dags för damallsvenskt spel på Gammliavallen igen.

Serietrean Linköpings FC står på programmet för vårt UIK.

– Vi möter ett bra lag, samtidigt som det är en härlig utmaning, säger kaptenen Lisa Lantz.

Stormatcherna avlöser varandra för Umeå IK FF. I söndags cupsemifinal borta mot Rosengård, onsdag kväll allsvensk omstart på hemmaplan med ytterligare ett namnkunnigt lag, Linköpings FC, på andra sidan.

– Förlusten (1-4) mot Rosengård var förstås en besvikelse. Hur som helst fick vi svar på vad vi behöver jobba på och förhoppningsvis har vi löst dom bitarna mot  Linköping, menar Lisa Lantz.

– Vissa stunder var vi riktigt bra mot Rosengård, men så fort vi tummade på noggrannheten blev vi straffade.

Nu har UIK-spelarna släppt fokus på cupmatchen för att i stället lägga all koncentration på onsdagens allsvenska drabbning mot LFC.

– Visst är det så. Vi är medvetna om att vi möter ett taktiskt skickligt lag med en tydlig spelidé. Just kombinationen av den taktiska skickligheten och duktiga individualister gör Linköping till ett mycket bra lag, konstaterar Lisa Lantz.

Hur ser då vägen fram till tre sköna UIK-poäng ut mot Linköping?

Enligt UIK-kaptenen finns några gyllene nyckelord som måste falla på plats för att det ska gå vägen.

– Noggrannhet, tålamod och hundraprocentig närvaro i 90 minuter, då kan det bli riktigt roligt, säger Lisa Lantz som inte bara gläds åt den allsvenska omstarten i stort:

– Dessutom är det härligt att få vara tillbaka på Gammliavallen och få känna på det splitter nya gräset. Uttrycket borta bra men hemma bäst, passar utmärkt i sammanhanget, avrundar Lisa Lantz.

Truppen blir med största sannolikhet densamma som mot Rosengård i söndags vilket i så fall blir enligt följande:

Malin Reuterwall, Elin Ernerstedt, Elin Landström, Hanna Glas, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sara Mellouk, Amanda Berglund, Selina Henriksson, Rita Chikwelu, Emmi Alanen, Emma Åberg Zingmark, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz.

 

Jerry Lindkvist