Ny UIK-seger i F19-serien

Umeå IK FF fick snabb revansch efter förlusten uppe i Piteå (0-1).

På måndagskvällen blev det seger mot Sunnanå hemma på Umeå Energi Arena med 2-0 (0-0).

– Alltid roligt att vinna, även om siffrorna borde ha blivit större sett till spelövertaget, summerar tränaren Andreas Bengtsson.

I våras vann UIK bortamatchen mot Sunnanå med 6-0 och ser man till spelfördelningen på måndagskvällen så skulle siffrorna varit något liknande.

Ett starkt kämpande Sunnanå, samt ett väl ineffektivt UIK, såg dock till att siffrorna stannade vid 2-0.

– Vi hade vissa problem att få till det på sista tredjedelen. Skönt ändå att vi lyckades få hål på dem till sist och nu ska det väl mycket till om vi ska missa slutspelet senare i höst. Sen har vi ju seriesegern att gå efter också, menar Andreas Bengtsson.

Trots massor av chanser stod det 0-0 i paus och det tog faktiskt ända till den 77:e minuten innan Hanna Boubezari, en av dagens bästa UIK-are, kunde göra det förlösande 1-0-målet med ett snyggt skott i bortre gaveln.

Fyra minuter senare punkterade inhopparen Alicia Larsson Vahlberg matchen genom sitt 2-0-mål. Ett vackert distansskott upp i nättaket.

En rättvis UIK-seger som borde ha blivit större, men tre poäng var väl ändå det viktigaste i jakten på en slutspelsplats och serieseger.

UIK, som toppar tabellen men har spelat två matcher mer än AIK och är nio poäng före, har kvar att möta just AIK på bortaplan men även Djurgården (b) och Bollstanäs (h) i sista matchen.

Hanna Boubezari och Clara Forsman var topparna i lagmaskinen Umeå IK FF.

Målen: 1-0 (77) Hanna Bobezari, 2-0 (81) Alicia Larsson Vahlberg.