Oavgjort i Slaget om Norrland

Matchen mellan Piteå IF och Umeå IK FF slutade 1-1 efter att Piteå haft det mesta av spelet och dessutom tog ledningen i den 19:e minuten genom Pauline Hammarlund på en fin framspelning av Nina Jakobsson.

Dock kunde Umeå IK FF kvittera efter en frispark genom ett självmål mitt i högen av spelare.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en typisk derby match där Piteå faktiskt hade det mesta av spelet och dominerade första halvleken och Umeå kom tillbaka i den andra.

Nu väntar ett långt uppehåll i Damallsvenskan för VM så nästa hemmamatch för Umeå IK FF är den 15 juli 19.00 då man möter Linköpings FC hemma på Gammliavallen.

Målen: 1-0 19´ Pauline Hammarlund, 1-1  67´ Självmål.

Varningar: P:- U: Lina Hurtig

Domare:  Tess Petersson, Malmö

Publik:  1078

UIK:s lag:

Tove Enblom (MV)- Hanna Glas, Tuija Hyyrynen (46), Lisa Lantz, Elin Landström- Emmi Alanen, Emma Åberg Zingmark, Rita Chikwelu, Sarah Mellouk (55) -Jenny Hjohlman, Lina Hurtig

Ersättare:  Johanna Nyman (46), Hanna Sandström (55), Amanda Berglund, Selina Henriksson, Malin Reuterwall (MV), Hanna Boubezari