Serieseger för Umeå IK FF

 

 

Silverplats tre år på rad fick räcka.

Umeå IK FF är stolta seriesegrare i Svenska Spel F19 Norra 2015.

– Tjejerna har gjort det fantastiskt bra, samtidigt som de utvecklats både som spelare och individer, säger tränaren Andreas Bengtsson.

 

Helgens resa till Stockholm blev sportsligt en framgångsresa.

Segrar mot Djurgården (4-1 och AIK (3-1) innebar samtidigt att Umeå IK FF säkrade seriesegern.

Trots att laget har en match kvar att spela (Bollstanäs 11 oktober).

Inför den matchen har UIK fått ihop 45 poäng på 17 matcher efter 15 vinster och två förluster, samt målskillnaden 64-24.

– Vi har blivit tvåa tre år på rad men nu blev det fjärde gången gillt vilket självklart känns mycket bra. Framförallt gläder vi oss åt tjejerna som gjort jobbet, menar Andreas Bengtsson.

– Den här säsongen har vi fokuserat en hel del på att få upp spelare till a-laget. Det har varit lyckosamt på alla sätt då några spelare har fått träna med representationslaget och några har till och med fått speltid. Då blir det bara en extra bonus att vi lyckades vinna Svenska Spels F19-serie, fortsätter han.

 

Vinna eller försvinna

I fjol kom UIK på andra plats i seriespelet efter Sirius för att sen åka ut mot Örebro i SM-kvarten. Då fanns det tre F19-serier men i och med att det bara finns två serier i år så är alltså UIK klart för SM-semifinal.

Där blir det direkt vinna eller försvinna. Det som är helt klart är att matchen spelas 17:e eller 18:e oktober och att det sker på Umeå Energi Arena.

– Rosengård vinner den södra serien, det är redan klart. Sen står det mellan Jitex från Göteborg och Linköping vilka som blir tvåa och alltså vår motståndare, konstaterar Andreas Bengtsson.

– När man kommit så här långt vill man förstås vinna men vi ska också fokusera på att göra en riktigt bra match i semifinalen. Sen får vi se hur långt det räcker, fortsätter UIK-tränaren.

UIK:s mål mot Djurgården: Sarah Mellouk, Julia Hellström, Nikolina Lundin Lundström.

Mot AIK: Amanda Berglund, Hanna Boubezari.

 

Jerry Lindkvist