Spännande avslutning – även för UIK

Serieepilog utan nerv?

Glöm det, söndagens match mellan Umeå IK FF vs Mallbackens IF Sunne har förutsättningarna att bli hur spännande som helst.

– Självklart vill vi göra rätt för oss mot alla inblandade lag, säger UIK-tränaren Maria Bergkvist.

 

Umeå IK FF har placeringarna sjua, åtta och nia att slåss om.

På så sätt är inte serieepilogen särdeles kittlande för UIK.

Men, laget är definitivt med i bottestriden där det handlar om vilket lag av Hammarby IF och Mallbackens IF Sunne som ska göra AIK sällskap till Elitettan 2016.

De båda lagen står på samma poäng och det skiljer bara ett minusmål till Mallbackens fördel. Hammarby möter Piteå hemma på söndag medan värmländska Mallbacken kommer till Umeå för match mot UIK.

– Det är sista tävlingsmatchen för säsongen och självklart vill vi avsluta snyggt. Sen är det vår plikt att vi gör rätt för oss med tanke på att vi är inblandade bottenstriden gentemot Hammarby och Mallbacken, menar Maria Bergkvist.

 

Funderar på förändringar

För UIK handlar det som sagt att få till en bra avslutning på 2015, samtidigt som laget redan börjat snegla på nästa säsong med allt vad det innebär.

– Vi har vissa förändringstankar och därmed kan det bli så att vi testar lite nya saker mot Mallbacken. Vi funderar överhuvudtaget mycket på nästa säsong samtidigt som vi självklart har rätt fokus på den här matchen.

Laget mot Mallbacken är inte uttaget men truppen kommer troligen se ut enligt nedan.

Truppen mot Mallbacken:

Tove Enblom, Malin Reuterwall, Elin Enerstedt, Selina Henriksson, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström, Sarah Mellouk, Emma Åberg Zingmark, Rita Chikwelu, Emmi Alanen, Jenny Hjohlman, Amanda Berglund, Hanna Boubezari och Wilma Carlsson.

 

Jerry Lindkvist