Stort intresse för NIU och UIK

52 tjejer har sökt.

8-10 av dem kommer in.

Intresset för den nationella idrottsutbildningen vid Dragonskolans elitidrottsgymnasium är rekordstort.

– Vilket naturligtvis är glädjande för alla parter, säger Andreas Bengtsson, tränare såväl på skolan som i Umeå IK FF.

 

Samarbetet mellan Dragonskolans elitidrottsgymnasium och Umeå IK FF fortsätter att vara en succé, detta i form av den nationella idrottsutbildningen (NIU), i det här specifika fallet med fotboll som inriktning.

Till höstterminen har hela 52 tjejer sökt utbildningen varav 44 har den som förstaval och 8 har den som andrahandsval.

– Vilket är rekordstort. Det måste betyda att många har sett att vi har en bra verksamhet och det är förstås mycket glädjande att vi kan erbjuda en populär utbildning, säger Andreas Bengtsson.

 

Ända från Finland

De sökande kommer i stort sett från Norrland – bland annat finns det sökande från Finland, men även fyra tjejer från Kiruna, samt tjejer från såväl Ångemanland som Medelpad vill gå NIU på Dragonskolan.

Ansökningstiden har gått ut och nu väntar en spännande uttagningsdag den 14:e december. Under dagen kommer eleverna få ta del av en presentation av skolan, det blir också två träningspass, samt intervjuer.

– Av alla som sökt kommer så småningom 8-10 elever att få plats på NIU till hösten och de som blivit antagna kommer att presenteras i slutet av januari, berättar Andreas Bengtsson, av naturliga skäl mycket tillfreds med det stora intresset för NIU på Dragonskolan:

– Alla som blir antagna på NIU erbjuds även plats i Umeå IK FF:s organisation och där man har som sportslig målsättning att varje spelare som elitsatsar inom klubbens organisation ska kunna koncentrera sig på sin fotbollsutbildning och samtidigt få en gymnasieexamen.

 

Jerry Lindkvist