Träningsmatch mot Piteå IF

2-1 till Piteå, men vi är ändå nöjd med matchen som helhet. Vi har arbetat en hel del med försvarsspel under veckan för att vi ska hitta rätt i förhållande till varandra där.
Vi får en olycklig start med mål efter 1 minut på en fast situation. Med det tidiga målet så blir vi lite oroliga i positionsspelet både offensivt och defensivt och Piteå får ofta komma in bakom oss och vi får försvara felvända. Det skapar en hel del fasta men vi hade rätt bra koll där efter målet. Piteå är duktiga på de fasta situationerna så det är ett bra kvitto för oss.
Tyvärr får Piteå göra 2-0 efter ca 20 min efter att vi försökt spela oss ur en situation med lite väl små marginaler, men det är sådant som händer ibland om man vill spela det spelet vi siktar på. Vi gör ändå en ok första halvlek efter där Piteå får ses som det bättre laget.

I andra halvlek hittar vi in bättre i positionsspelet och blir än mer trygg med bollen. Vi bär frukt av detta då Lina läser spelet och vinner bollen från deras mittback och sätter Annina i ett friläge som hon förvaltar på bästa sätt.
Väldigt positivt att vi kan höja så pass i andra och föra spelet mot ett så pass bra lag som Piteå. Så det känns som en positiv start på hösten.