Tuff bortamatch mot seriefyran

Seger i tisdags mot Jitex i Svenska Cupen (2-0).

Nu hoppas Umeå IK FF kunna fortsätta på den inslagna linjen under vistelsen på västkusten.

– Visst är det så och segern gav oss naturligtvis ett bättre självförtroende, säger tränaren Maria Bergkvist.

I kvällar väntar Valhalla IP och seriefyran Kopparbergs/Göteborg för ett Umeå IK FF som bara fått med sig en trepoängare på de fem första matcherna i årets damallsvenska.

Att jämföras med göteborgslaget som noterat sig för tre segrar, en vinst och en förlust så här långt.

– Vi går naturligtvis för tre poäng, väl medvetna om att det är en svår match mot ett mycket bra lag, säger ”Berka”.

Kopparbergs/Göteborg, serietrea förra säsongen, har av tradition alltid ett starkt lag och den här säsongen verkar inte vara något undantag om man ser till utfallet så här långt.

Det är med andra ord en minst sagt tuff utmaning som UIK ställs inför på Valhalla ikväll – dock inte omöjlig om vi ska tro Maria Bergkvist.

– Det är det där sista lilla som vi måste putsa till. Inläggen måste bli perfekta och vi måste bli mer bestämda i boxen, menar maria Bergkvist och fortsätter:

– Inför kvällens match har vi pratat lite om Göteborgs sätt att spela och mycket om vårt eget sätt att hantera olika situationer.

Kopparbergs/Göteborg har ett tämligen komplett lag under ledning av Stefan Rehn. Bland de mer namnkunniga spelarna kan nämnas Lieke Martens, Sara Linden, rutinerade Marlene Sjöberg, för att inte tala om Manon Melis som alltid finns med i damallsvenskans skytteligatopp.

– Det är alltid roligt att möt Kopparbergs/Göteborg som spelar en attraktiv fotboll. Sen får vi naturligtvis se upp lite extra med Manon Melis som är en grymt bra spelare, konstaterar Maria Bergkvist som självklart hoppas på att säsongens andra trepoängare i damallsvenskan ska ramla in på Valhalla.

– Det skulle var hur skönt som helst och det är våra tjejer verkligen värda, avrundar UIK-tränaren.

Truppen mot Kopparbergs/Göteborg FC:

Tove Enblom, Malin Reuterwall, Elin Landström, Hanna Glas, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Linnea Åberg, Lina Hurtig, Jenny Hjohlman, Sara Mellouk, Amanda Berglund, Selina Henriksson, Rita Chikwelu, Emmi Alanen, Emma Åberg Zingmark, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz.