Uddamålsförlust för Umeå IK FF

Finns det något värre än hedersamma förluster.

Förmodligen inte, tänker säkert spelarna i Umeå IK efter onsdagskvällens 1-2- förlust (0-1) mot Linköpings FC på Gammliavallen.

– Vi får inte med oss resultaten och tyvärr tummade vi på noggrannheten ett par gånger för mycket, säger UIK:s högerback Hanna Glas.

Umeå IK var förvarnade.

Man ställdes mot ett formtoppat Linköping och man visste att man skulle ställas inför en hård och hög press.

Så blev det också i den första halvleken och då kom också chanserna för gästerna. Magdalena Ericsson sköt i kryssribban från 20 meter i inledningen och redan i den 16:e minuten kom 0-1 sedan Maja Krantz borrat upp bollen i bortre krysset.

Linköping hann också med ett stolpskott innan den första halvleken var slut och 0-1 var siffror som var mest smickrande för hemmalaget.

UIK inledde den andra halvleken på ett bättre sätt och Emma Åberg Zingmark hade ett bra läge inne i boxen. En stund senare träffade Hanna Glas – som blev målskytt i söndags mot Rosengård – kryssribban med ett tjusigt skott.

– Vi behöver sätta chanserna för att vinna matcherna men tyvärr får vi inte mycket med oss, säger Glas.

I den 60:e minuten kom dock den efterlängtade kvitteringen. Jenny Hjohlman la ett inlägg från sin högerkant och Charlotte Rohlin stötte olyckligt bollen in i eget mål.

– Då kändes det förstås riktigt bra, men sen tappade vi för en stund noggrannheten och det räckte för att gästerna skulle få med sig tre poäng hem till Linköping.

Fridolina Rolfö fick alldeles för enkelt komma igenom UIK-försvaret och ett skott i nättaket senare var slutresultatet fastställt till 1-2.

– Just nu känns det förstås riktigt tungt. Samtidigt kan vi inte gräva ner oss. Redan på söndag kommer KIF Örebro på besök och då står tre nya och viktiga poäng på spel, konstaterar dagens bästa UIK-are, Hanna Glas.

Målen: 0-1 (16) Maja Krantz, 1-1 (60) Självmål, 1-2 (65) Fridolina Rolfö.

Varningar, UIK: Emmi Alanen. LFC: Kristine Minde.

Domare: Tess Petersson, Malmö.

Publik: 515.

UIK:s lag:

Malin Reuterwall – Hanna Glas, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström – Hanna Sandström (74), Rita Chikwelu, Emma Åberg Zingmark (86), Emmi Alanen – Lina Hurtig, Jenny Hjohlman.

Ersättare: Elin Ernerstedt, Sarah Mellouk (86), Johanna Nyman (74), Selina Henriksson, Amanda Berglund.

 

Jerry Lindkvist