UIK lätt vidare i Svenska Cupen

Umeå IK FF gick programenligt vidare till den tredje omgången i Svenska Cupen 2015/16.

Bortamatchen mot division I-laget Morön BK blev en tämligen enkel tillställning där UIK till sist kunde vinna med hela 0-9 (0-4).

– Otroligt skönt att vi göra många mål. Förhoppningsvis kan vi ta med oss detta till det allsvenska spelet, säger fyramålsskytten Hanna Sandström.

Umeå IK FF kom till spel med ett lag där flera av spelarna i juniorelittruppen fick chansen. Och man visade också med all önskvärd tydlighet att det skiljer två divisioner mellan lagen.

Jenny Hjohlman inledde målskyttet redan i den elfte matchminuten och det var startskottet på massor av målchanser och fullträffar för gästerna.

Det som definitivt avgjorde matchen var tre UIK-mål under de sista tio minuterna av den första halvleken, varav två av dem kom från alerta Hanna Sandström.

Hanna inledde sedan den andra halvleken med att göra ytterligare två mål inom loppet av två minuter.

– Det var sjukt skönt att få igång målskyttet. Jag har ju inte gjort ett enda i allsvenskan i år så det här var välkommet. Självklart blir man fundersam och det sätter sig i huvudet när inte målskyttet fungerar, säger Hanna Sandström och fortsätter:

– Det må vara att motståndet var lättare än i allsvenskan, det spelar absolut ingen roll för min del. Huvudsaken är att det blir mål och nu hoppas jag kunna ta med mig detta till det fortsatta höstspelet.

Hannas mål var i olika varianter. Hon stod för ett nickmål, två skott inne i boxen och dessutom en fullträff efter en läcker frisparksvariant signerat Hanna Glas, Emmi Alanen och till sist Hanna Sandström.

I den andra halvleken fick det unga gardet på bänken chansen till spel med representationslaget och till sist sprang UIK ifrån till en komfortabel 9-0-seger.

Målen: 0–1 (11) Jenny Hjolman, 0–2 (35) Amanda Berglund, 0–3 (41) Hanna Sandström, 0–4 (45) Hanna Sandström, 0–5 (50) Hanna Sandström, 0–6 (52) Hanna Sandström, 0–7 (77) Hanna Glas, 0–8 (80) Hanna Glas, 0–9 (89) Sarah Mellouk.