UIK:s och Umeå Energis Talangskola ett självklart val för Jacqueline

Hon är visserligen bara elva år – men ändå målinriktad som få.

– Jag ska bli bäst i världen, säger Jacqueline Ivarsson och ler lite så där ungdomligt generat.

Tidigare spelade hon i Sävar IK, numera är hon forward i Täfteå IK:s 03-lag.

Hon har dessutom testat både handboll och innebandy, men det är inget snack om att fotboll är sporten nummer ett för Jacqueline.

Hennes idoler är två före detta Umeå IK-spelare – Marta Vieira da Silva och Sofia Jakobsson – och får hon själv välja tar hon gärna på sig UIK-tröjan i framtiden.

Hon har för övrigt redan var inne på Umeå IK FF:s domäner då hon är ständigt återkommande elev på klubbens Talangskola respektive Vinterakademi.

Två sommar- och två vinterskolor har det blivit så här långt och det behöver väl knappast påpekas att hon är anmäld till sommarens Talangskola i regi av Umeå IK FF och Umeå Energi med start söndag den 21 juni och avslutning torsdag 25 juni.

Åldersspannet i år är 2000-2005.

– Det är jätteroligt att vara med. Dels får jag lära mig en massa nya saker inom fotbollen, dels får jag träffa tjejer från andra klubbar vilket också är spännande, säger Jacqueline och fortsätter:

– Förra sommaren fick jag träffa Lars-Gunnar Skoogh som är duktig på fysträning. Det var jätteroligt eftersom jag gillar den typen av träning, säger elvaåringen som även trivs med skolarbetet, men som byter skola i höst, frän Sävar till Prolympia.

– De har mer idrott på schemat, säger Jacqueline Ivarsson, vänligt men bestämt.

Jacqueline är som alla förstår långt ifrån ensam om att ha anmält sig till sommarens Talangskola på Dragonens Idrottscentrum. I dagsläget har Umeå IK FF fått in 125 anmälningar.

– Då ska man komma ihåg att av dessa så är det 117 som betalt deltagaravgiften och som i och med det är garanterade en plats på Talangskolan, säger Annica Byström, föreningsadministratör hos Umeå IK FF.

2014 deltog 165 tjejer på UIK:s Talangskola.

– Anmälningstiden går ut först måndagen den 1 juni så vi räknar med att deltagarsiffran kommer att stiga till liknande höjder även i år, konstaterar Annica Byström.