Umeå IK FF är vinnare igen

Snacka om ansiktslyftning.

Andra segern på fyra dagar i Göteborg får UIK-tränaren Maria Bergkvist att utbrista:

– Sjukt skönt!

Inte svårt att förstå hennes glädje sedan Kopparbergs/Göteborg FC besegrats i deras egen kula – Valhalla IP.

1-3 (1-0) slutade en match som UIK vann helt rättvist.

UIK visade ingen som helst respekt för motståndet i den första halvleken.

Bra kantspel från såväl Hanna Glas som Hanna Sandström verkade förbrylla hemmalaget som inte kom någon vart.

Spelövertaget från UIK:s sida var stundtals markant och den höga pressen gav bra resultat. Däremot var det som i tidigare matcher, effektiviteten och beslutsamheten i den sista tredjedelen var inte tillräckligt bra.

– Tyvärr är beslutsamheten fortfarande för dålig, konstaterade Maria Bergkvist efter den första halvleken.

Effektiva och beslutsamma var däremot Kopparbergs/Göteborg. I den 37:e minuten kunde Manon Melis, vem annars, ta vara på ett läge som knappt var en målchans, men skottet gick ändå in i bortre gaveln under överinseende av ett väl passivt UIK-försvar.

Inom loppet av två minuter vände UIK på matchen i den andra rundan. I den 53:e minuten skarvade Lina Hurtig snyggt in inlägget från Hanna och bara två minuter senare kunde Rita Chikwelu nicka in 1-2 i en trängd situation.

Kopparbergs/Göteborg kunde aldrig hota UIK att ta lagets andra seger i årets allsvenska. Istället kom också 1-3 i den 89:e minuten och nu var det Jenny Hjohlman som pangade in bollen i bortre gaveln – mycket snyggt.

– Det här behövde vi verkligen. Det håller inte att bara prata om att vara beslutsamma, man måste visa det på planen också. Vi gör en jättebra match och att vi sen göra tre mål är ju bara hur skönt som helst, jublar en lycklig Maria Bergkvist.

Jo, det fanns mycket att glädjas åt den här kvällen på Valhalla IP. Att UIK vinner är bara det hur kul som helst, att båda anfallsspelarna, Lina Hurtig och Jenny Hjohlman får göra mål är också toppen och att Rita Chikwelu är bäst på plan och dessutom gör ett mål, är bara kronan på verket.

– Det här ger förstås en mycket positiv känsla inför derbyt i Piteå på torsdag. Det kommer att bli stentufft men också väldigt roligt, säger Maria Bergkvist.

Målen:  1-0 (37) Manon Melis, 1-1 (53) Lina Hurtig, 1-2 (55) Rita Chikwelu, 1-3 (89) Jenny Hjohlman.

Varningar: K:-.U:-.­

Domare:  Camilla Eriksson, Hallen.

Publik:  512.

UIK:s lag:  Tove Enblom – Hanna Glas, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström – Emmi Alanen (85), Rita Chikwelu, Emma Åberg Zingmark, Hanna Sandström (79) – Jenny Hjohlman, Lina Hurtig.

Ersättare: Malin Reuterwall, Johanna Nyman (85), Linnea Åberg, Sarah Mellouk (79), Amanda Berglund, Selina Henriksson.