Umeå IK FF klart för DM-final

Ett ungt och äregirigt UIK hade inga problem att avancera till 2015 års DM-final.

Semifinalen på bortaplan mot division I-laget Åkullsjön blev en munsbit för Andreas Bengtssons alerta tjejer.

– Det gick oväntat lätt. Vi gör en bra match men ändå ingen topprestation, säger UIK-tränaren.

Redan i den femte matchminuten kunde Hanna Boubezari göra 0-1 för sitt UIK och när Jessica Alm utökade till 0-2 i den 25 minuten så började man ana

vart matchen på Klintvallen skulle ta vägen.

– Då kändes den väl skapligt stängd och när vi sen gör 0-3 tidigt i andra halvlek så kändes segern hemma, menar Andreas Bengtsson.

Umeå IK, utan någon startspelare från a-laget, fortsatte dock att trumma på och av bara farten kom både 0-4 och 0-5 innan 90 minuter var spelade.

Faktum är att IFK Åkullsjön bara hade ett farligt avslut under de 90 minuterna och det var en studsande boll som Wilma Jonsson kunde avstyra till hörna.

För UIK:s del fanns det, förutom de fem målen, ytterligare några chanser till nätkänning.

I Umeå IK FF var Jessica Sikström säkerheten själv som mittback och vi plussar också för Clara Forsman och Wilma Carlsson som styrde mittfältet med järnhand.

I DM-finalen (speldatum oklar) får Umeå IK FF möta Rönnskär eller Mariehem.

Målen:  0–1 (5) Hann Boubezari, 0–2 (25) Jessica Alm, 0–3 (50) Tilde Westman, 0–4 (83) Ronja Söderlund, 0–5 (89) Alicia Larsson Vahlberg.