Umeå IK FF klart för semifinal i Svenska Cupen

Umeå IK kan jubla igen.

I kväll blev det seger när Jitex från Mölndal besegrades i Svenska Cupens kvartsfinal.

Matchen på Åby Arena slutade 0-2 (0-2).

– Skönt med segern och skönt att vi är klara för semifinal i cupen. Det här känns förstås riktigt bra, säger Johan Norberg, målvaktstränare i UIK.

Gästerna kunde knappast ha fått en bättre start på matchen. Publiken hade knappt hunnit bänka sig runt Åby Arena när Tuija Hyyrynen dunkade in en frispark till 0-1 för sitt UIK.

– Naturligtvis var det oerhört skönt att få en sådan bra start på matchen. Vi kunde slappna av och fullständigt dominera spelet i den första halvleken, säger Johan Norberg och fortsätter:

– Jitex hade inte ett enda avslut i den första halvleken, jag skulle tro att bollinnehavet slutade 80-20 i vår favör.

Rita Chikwelus 0-2-mål i den 38:e minuten punkterade till stor del matchen. Hon tog själv tillvara en retur efter eget skott och satte bollen i mål.

– Vi fortsatte att styra spelet i den andra halvleken. Det är först när det en kvart kvar som vi slappnar av en aning och släpper till ett par chanser (läs hörnor) för Jitex, konstaterar Johan Norberg.

Förutom segern och avancemanget i cupen kan vi glädjas åt att Malin Reuterwall gjorde comeback i målet efter sin ryggskada och att Sara Mellouk, som fick starta matchen, var lysande på mittfältet.

Målen:  0-1 (2) Tuija Hyyrynen, 0-2 (38) Rita Chikwelu

Laget:  Malin Reuterwall – Hanna Glas, Tuija Hyyrynen, Lisa Lantz, Elin Landström – Emmi Alanen, Sara Mellouk, Rita Chikwelu, Johanna Nyman – Jenny Hjohlman, Lina Hurtig.

Ersättare:  Tove Enblom, Emma Åberg Zingmark, Hanna Sandström, Selina Henriksson, Amanda Berglund och Linnea Åberg.