Välkommen till Umeå IK FF:s och Umeå Energis Talangskola 2016

Tänk att fotbollssäsongen redan kommit igång. Detta innebär i sin tur att vi kan gå ut med inbjudan till Talangskolan 2016. I år kommer vår omåttligt populära Talangskola att genomföras 26-30 juni på Dragonens Idrottscentrum, Dragonens IP (konstgräs) plan 1 och plan 2.

Åldersspannet den här gången är 2001-2006

 

Deltagarna utgör 6-8 grupper (beroende på antalet deltagare), om cirka 20-25 flickor, fördelade efter ålder. Grupperna kommer att gå på ett rullande schema som bland annat kommer att innehålla ett stort antal fotbollspass, styrkepass, teori och inte minst dans som varit ett populärt inslag de senaste åren. Viktigt att notera är också att vi förbehåller oss rätten att fördela grupperna fritt där dock hänsyn till klubbtillhörighet kommer att beaktas i viss mån. Notera också att vi ser det positivt med blandade grupper där deltagarna får lära känna spelare i andra klubbar.

 

För tjejer som vill öva på målvaktsspel kommer det att finnas en målvaktstränare under veckan enligt samråd med berörda spelare, övrig tid följer de sitt eget gruppschema.

 

Betalning

Deltagaravgiften är 2 200:- och betalas in på Umeå IK FF:s bankgironummer 748-9875.  Ange namn och personnummer samt Talangskolan 2016 på inbetalningen. Deltagandet gäller först sedan avgiften kommit in till UIK och ni därmed erhållit en bekräftelse.

Anmälan måste dock vara Umeå IK FF senast tillhanda fredag 6 maj och är bindande efter att betalning skett. Vid återbud före måndag 9 maj behåller vi 500 kronor i administrationsavgift, vid senare återbud behåller vi hela anmälningsavgiften. Om återbud styrks med läkarintyg innan eller under lägerveckan betalar vi tillbaka 1500 kronor.

 

Samling

Första dagen samlas alla – föräldrar och spelare – kl. 08.00 för invigning på läktaren. Därefter går samtliga tjejer till sitt respektive omklädningsrum i Dragonens ishallar för upprop. Alla andra dagar är det samling 07.50 i respektive omklädningsrum.

 

 

Kläder

Kläder hämtas ut tisdagen 21 juni mellan kl 08-16 på Umeå IK:s kansli, Rothoffsvägen 10 (ett stenkast från simhallen). I anmälningsavgiften ingår Puma funktions t-shirts, PUMA-shorts, PUMA-sockar, vattenflaska samt en fotboll.

 

Ledare

Varje grupp kommer att ledas av en välutbildad huvudtränare och två assistenter från vårt juniorled.

Några A-lagsspelare kommer också att hälsa på under veckan. Mellan varje pass följer gruppen sina respektive assistenter som lotsar gruppen vidare till nästkommande pass.

 

Schema&gruppindelning

Vid ankomstdagen kommer schema för respektive grupp samt deltagarlistor att hänga utanför respektive omklädningsrum på Noliahallarna. Fotbollsskolan kommer att starta söndag 26 jun i, kl 08.00 med upprop och presentation på Dragonens IP:s läkare och sluta på torsdag 26 juni, kl.12.00. Övriga dagar kommer att bli intensiva mellan, kl.08.00-16.00

 

Måltider & elevernas hälsa

Maten är oerhört viktig under dessa dagar och kommer att innehålla den näringsmängd som behövs för att orka med träningen och utifrån det kan vi utlova ett rikligt och varierat matutbud varje dag. Precis som i fjol kommer maten serveras från den populära matvagnen Cruisin Kitchen med kocken Tord Bäckström i spetsen. Kom ihåg att meddela matallergi till kansli@umeaik.se om det inte redan är gjort via anmälningstalongen. Vi kommer att bjuda på ett mellanmål varje dag för att fylla på energidepåerna. Viktigt för elevernas hälsa under veckan är att de äter riktig mat och dricker mycket vatten varje dag, annars får de lätt ont i magen och huvudet och inte kan delta. Se gärna till att ta av sig fotbollsskorna mellan passen för att undvika skavsår på fötterna.

 

Trivsel och regler

Det är extremt viktigt att för oss att skapa god stämning och ha bra ordning på Umeå IK FF:s och Umeå Energis  Talangskola som vi vill ska bli en oförglömlig vecka för våra fotbollsintresserade tjejer. Vi är därför mycket angelägna om att alla är bra kamrater och att varenda spelare får en fin upplevelse. Vi hjälps åt att städa runt planen och i omklädningsrummen på dagarna och håller ordning och reda på utrustning, vattenflaskor med mera.

 

 

Omklädningsrum

Deltagarna kommer att få var sitt omklädningsrum tillfördelat enligt grupptillhörighet. Omklädningsrummen kommer att vara uppmärkta med gruppnamn och finns inne i Dragonens ishallar. Omklädningsrummen låses efter ombyte och öppnas endast av gruppens assistenter.

Utrustning att ta med (OBS! märk era saker med namn och telefonnummer):

 *   Fotbollsskor

* Benskydd

*   Överdragskläder

*   Eventuellt ombyte

*   Vattenflaska

 *   Fotboll

 

Information

På Talangskolans officiella lagsida http://www.lagsidan.se/umeaik/fotbollsskolan

 

OBS! Vi kan komma att ta bilder på deltagarna under veckan för eventuell publicering på hemsida och till marknadsföringsmaterial kommande år. Om någon EJ önskar vara med på bild som kan komma att publiceras offentligt vill vi veta detta senast tisdag 21 juni. Maila till kansli@umeaik.se.

Frågor: Kontakta Umeå IK:s kansli, 070-183 00 62 eller maila till kansli@umeaik.se

Anmälan görs via formuläret här