Vinterakademin – en härlig UIK-tradition

Är det någon som upplever att fotbollssäsongen är på väg att ta slut?

Glöm det – en ny tar snart sin början.

3 november drar nämligen Umeå IK FF och Umeå Energi Vinterakademi igång.

– Det är inte så många föreningar som erbjuder tjejer i yngre åldrar fotboll under vinterperioden och där har vi en av poängerna med Vinterakademin, säger Umeå IK FF:s klubbchef Mathias Johansson. 

Det sägs att traditionens makt är stark.

Vinterakademin, i regi av Umeå IK FF och Umeå Energi är en stark tradition och nu är det snart dags igen.

I år är akademin till för tjejer födda mellan 2001 och 2005 och i veckan öppnades anmälan på Umeå IK FF:s hemsida. Under perioden 3 november-18 mars, två pass i veckan, kan tjejerna förvänta sig en spännande fotbollsvinter i form av högklassig utbildning med individen i centrum och hög ambitionsnivå.

– Vintern är alldeles för lång för att inte hålla på med fotboll och då är Vinterakademin ett ypperligt tillfälle att hålla igång, säger Mathias Johansson och fortsätter:

– Vi kan dessutom erbjuda bra kvalité på träningarna med vägledning av duktiga instruktörer. På Vinterakademin prioriterar vi den individuella utvecklingen, påpekar Mathias Johansson.

Seriös träning

Bland de instruktörer som jobbar på Vinterakademin kan nämnas P-G Eliasson, riksintruktör från Umeå och Thomas Westerberg, distriktsförbundskapten för F01 i Västerbotten.

Mathias Johansson påpekar vikten av att det ska vara seriöst att vara på Vinterakademin och att viljan att lära sig mer om fotboll ska vara stor.

– Det ska vara fokus, men med glimten i ögat, säger han.

Det är inte tu tal om att många i fotbolls-Umeå med omnejd fått upp ögonen för Vinterakademin. Nyfikenheten har varit stor och frågorna många innan anmälningsfunktionen öppnades i måndags.

– Jätteroligt, det känns som att Vinterakademin har satt sig och att vi har hittat rätt upplägg för densamma. Nu ser vi fram emot en spännande fotbollsvinter, hälsar Mathias Johansson.

Man kan anmäla sig till Vinterakademin 2015-16 till och med fredag den 2 oktober.

 

Jerry Lindkvist