100 fotbollstjejer får möjlighet att träna med UIK

Tillsammans med Holmen och Martinsons bjuder Umeå IK FF in till ett fotbollspass med 100 tjejer mellan 7 och 13 år. Fotbollspasset som genomförs nu på Umeå Energi Arena onsdag den 13 september 15.00 är gratis för alla deltagare där det dessutom ingår t-shirt.

-Det har varit ett enormt intresse och ett stort tryck på att få vara med. Platserna tog slut på bara några timmar. Tjejerna kommer att coachas av våra A-lagsspelare och det blir på det sättet ett härligt möte mellan dagens UIK-spelare och säkerligen flera av framtidens UIK-spelare, säger UIK.s kanslichef Valle Anundsson.

-Vi är jätteglada att få göra detta och träffa alla fotbollstjejer som kommer på besök. Vi ska försöka bidra med tips, inspiration och glädje, säger UIK-spelaren Alexandra Sandström.

-Det är viktigt med förebilder för barn- och unga och att tillsammans med UIK få skapa ett tillfälle där barn- och ungdomar får träffa spelarna i A-laget kändes självklart, säger Anna Björk som är köpchef på Holmen Skog. Vi är stolta över att vara samarbetspartner till UIK och det känns mycket bra att bidra med mer än bara sponsring i form av pengar, tillägger Holmen Trävarors kommunikationschef Ulrica Carlstein.

Efter avslutat pass så får deltagarna möjlighet att följa UIK.s träning från läktarplats där det även kommer att bjudas på fika. Alla deltagare plus familj har därefter fri entré till UIK.s match i Elitettan söndag 17/9 mot Bromölla kl 12.00 (Där Holmen är matchvärd).

-Vi tror på detta koncept och är jätteglada att Holmen och Martinsons är med som en viktig partner i detta. Med tanke på att vi varit tvungen att tacka nej till många, så hoppas och tror jag att vi kommer arrangera det här igen, avslutar Valle Anundsson.

FÖR MER INFORMATION

Umeå IK FF, Valle Anundsson, 070-358 52 52

Holmen, Johan Karlsson, 070-299 15 13

Umeå IK FF