3-0 mot Kalmar

Det tog bara några minuter innan Alma Davis spräckte nollan. Sedan var det aldrig något snack om saken. UIK var bättre i allt och är fortsatt obesegrat efter sex omgångar.

– Vi gör det bra men borde varit effektivare men jag kan inte vara missnöjd när vi fortsätter att vinna, säger hemmatränaren Edvin Erfanian.

UIK har gjort 16 mål framåt under de första sex omgångarna. Målen har gjorts av tolv olika målskyttar. Flest mål har Alma Davis gjort.

Alma hade gjort ett mål innan matchen mot Kalmar. Nu blev det två nya och därmed är hon i topp av den interna skytteligan.

– Det är inget jag tänkt på men när du säger det så, säger Alma Davis leende och tillägger att det alltid är roligt att göra mål.

Det första målet mot Kalmar kom sedan Alma Davis sprungit sig fri på en passning bakifrån. Målvakten i Kalmar räddade men Alma slog själv in returen. Sedan följde en lång press från hemmalagets sida men några mål blev det inte förrän Alma Davis i slutet av halvleken stötte in 2-0 från nära håll.

– Vi är stabila men jag tycker att vi borde ha varit effektivare men så länge vi vinner får vi vara nöjda, fortsätter Alma Davis.

Sexton avslut mot mål varav åtta på mål säger en del om UIK:s dominans.

– Vi skulle faktiskt kunnat skapa ännu lite mer men vi gör många bra saker också. Vi är stabila och släpper inte till mycket bakåt.

Trots fortsatt spelövertag så blev det bara ytterligare ett mål av hemmalaget. Inhopparen Tyra Eriksén utnyttjade vaket i läge när Kalmars målvakt var felplacerad och fastställde slutresultatet till 3-0. Nästa omgång väntar topplaget Alingsås på bortaplan. Ett lag som precis som UIK är obesegrat efter sex omgångar.

Text: Gunnar Johnsson
Bilder: Erland Sköllerhorn

 

Umeå IK FF