3-2-seger mot Djurgården

Det var enkla förutsättningar i dagens drabbning mot Djurgården på Stadshagens IP. För avancemang till semifinal i Svenska cupen krävdes seger och därmed vinst i gruppen. Och det skulle bjudas på dramatik.

UIK fick en bra start när Henna Honkanen utnyttjade ett misstag i hemmaförsvaret, Henna avslutade kallt förbi målvakten och 1-0 var ett faktum. Resten av första halvlek var en bra prestation från UIK, en hel del chanser skapades framåt. Ledning 1-0 stod sig dock till halvtid.

I andra halvlek kom Djurgården mer in i matchen och kunde på hörna i minut 54 nicka in kvitteringen genom Gudrun Arnardottir. Med kvarten kvar tryckte sedan Michaela Van den Bulk 2-1. Då var det en liten uppförsbacke för UIK som behövde göra två mål för att nå gruppsegern.

Men UIK visade prov på bra karaktär och höjde spelet i slutet av matchen. Ett snyggt anfall avslutades på volley av Sarah Mellouk efter assist av Honkanen, 2-2 i minut 86. Och det skulle inte sluta där. På övertid så kunde Sarah Mellouk och Vilma Koivisto läckert passa fram inhopparen Alexandra Sandström som tog chansen och satte 3-2!

Alexandra Sandström, segerskytten:

-Känns otroligt härligt att vi lyckas vända från underläge och komma tillbaka på det sättet som vi gör. Att göra det avgörande målet känns ju såklart extra kul men idag tycker jag verkligen vi visar hur starka vi är kollektivt och hur vi kämpa hela vägen in i det sista!

Sarah Mellouk säger så här om matchen:

-Jag tycker att vi följer matchplanen bra, speciellt i första halvlek. I andra går vi ner oss lite, de får styra och kommer ut med mer energi än oss och gör två mål. Sen växlar vi upp, skapar chanser och gör två extremt fina mål i slutet! Men framförallt var det en jättebra värdemätare för oss, vi vinner över ett allsvenskt lag och får visa hur bra vi kan vara.

Samuel Fagerholm:

-Vi visar att vi tror på det hela vägen och fortsätter spela hela matchen. Alla är med och bidrar med energi från bänken och ute på planen. Grym karaktär, vi visar att vi är ett starkt lag redan nu och bättre ska det bli!

Segern betyder avancemang till semifinal som avgörs under påskhelgen. Vilka som blir motståndare och när matchen spelas lottas på måndag.

Djurgården-Umeå IK FF 2-3 (0-1)

0-1 Honkanen ´11
1-1 Arnardottir ´54
2-1 Van den Bulk 76
2-2 Mellouk ´86
2-3 Sandström ´90