4-0 seger i Skellefteå

Det blev tre härliga poäng för UIK i första omgången i gruppspelet i Svenska Cupen. Det skulle dröja till minut 43 då en straff tilldömdes för UIK, innan spelövertaget gav utdelning. Sarah Mellouk satte straffen och ett skönt avslut på första halvlek. I andra halvlek var det inget snack om saken. Rose Herreros satte snyggt 2-0 med högerdojan, Monica Jusu Bah gjorde därefter 3-0 innan Henna Honkanen satte 4-0 på straff.

Samuel Fagerholm:

-Ännu ett steg framåt i både resultat och prestation. Vi lyckades skapa en bättre rytm i matchen och hitta mera lugn och kvalitet i vårt anfallsspel. Skönt att vi fick göra lite mål också. En bra helhet att jobba vidare ifrån, säger UIK.s huvudtränare.

Nu inväntar vi nästa vecka då vi tar sikte mot lördag 20/3 kl 14.00 då omgång 2 i gruppen spelas. Vi gästas då av seriekollegan IK Uppsala.