Agnes Granberg väljer att fortsätta med UIK

Målvakten Anges Granberg fortsätter med UIK ytterligare minst två säsonger. I konkurrens med andra föreningar väljer Agnes fortsatt spel med UIK i Elitettan och klubbens satsning för en snabb återkomst till OBOS Damallsvenskan. Därmed har målvaktsfrågan inför kommande säsonger fått bästa möjliga lösning. 

Agnes Granberg om valet att fortsätta med UIK:

– Jag trivs bra i laget och klubben och det är en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i. Jag är otroligt motiverad och kommer tillsammans med laget göra allt jag kan för att vi ska ta oss tillbaka till Damallsvenskan igen!

Huvudtränare Samuel Fagerholm:

– Att ha en kvalitetsmålvakt är en nyckel till många vinster. Det är därför väldigt bra att Agnes valt att fortsätta sin karriär i UIK, både hon och klubben har mycket att vinna på det.
Agnes är redan bra men har också en potential för större utmaningar vilket stämmer väl överens med det vi vill åstadkomma över tid. Det ger hopp att truppen börjar ta form på ett så starkt vis, ännu en viktig pusselbit till laget.

Kort om Agnes Granberg:

Agnes Granberg är 21 år och har Röbäcks IF som moderklubb. Till Umeå IK FF kom Agnes 2017 via Umeå Södra FF och Team TG. På meritlistan har Agnes, förutom allsvenskt spel med UIK, även gjort 8 matcher för F17-landslaget och 13 matcher för F19-landslaget. Hon har också deltagit i några U23-landslagsläger, nu senast i Göteborg i november. Vid sidan av fotbollen studerar Agnes vid Umeå universitets läkarprogram där hon nu går tredje terminen.

.

Umeå IK FF