Alice Lindgren och Blossom Davis flyttas upp till A-laget

Efter mycket bra prestationer och framgångsrika säsonger i UIK:s F19-lag tar nu de unga fotbollstalangerna Alice Lindgren och Blossom Davis, båda födda 2003, steget upp till A-lagstruppen.

Samuel Fagerholm om Alice Lindgren:

– Alice kommer att kunna ta stora kliv i sin utveckling de kommande åren. Det känns väldigt inspirerande och roligt att få vara med och utveckla en så intressant spelare. Alice har fina egenskaper som framförallt vänsterback, en bra vänsterfot och en snabbhet som sticker ut. I lagom takt tror jag vi kommer att få se Alice växa fram till en fotbollsspelare på riktigt hög nivå.

Samuel Fagerholm om Blossom Davis:

– Blossom må vara ung men i henne får vi en karaktär på planen, hon är inte rädd för att kommunicera och göra det som är rätt. Med ett uppoffrande spel ledde hon sitt F19-lag till SM-guld. Det blir ett starkt tillskott till gruppen för oss och de ska bli spännande att se hur väl Blossom kan ta för sig på nästa nivå och vad hon kan bidra med i A-laget.

Så här säger Alice Lindgren om att ta steget till A-laget:

– Det är extremt roligt att jag fått ta klivet upp till A-laget! Att spela i OBOS Damallsvenskan är något jag drömt om länge, och att jag nu ska få göra det med UIK känns helt underbart! Att skriva på ett treårskontrakt känns väldigt tryggt och roligt, nu har jag tre år på mig att utvecklas till en bättre fotbollsspelare och spela bra och rolig fotboll i den fantastiska klubben. Med min snabba vänsterfot, min energi och glädjen jag har ser jag framemot att bidra till laget de tre kommande åren, minst!

Blossom Davis:

– Framförallt är jag glad men även tacksam för förtroendet att bli uppflyttad. Det har självklart varit ett av mina mål med min fotbollskarriär och att nu få den här möjligheten är fantastiskt och givande för min utveckling. Jag kommer att bidra med min hängivenhet för fotbollen. Att aldrig ge upp och alltid göra mitt bästa. Jag känner mig redo att ta nästa kliv och glad över att det sker i UIK.

Kort info:

Alice Lindgren är född i Skellefteå och började spela fotboll i moderklubben Stämningsgården när hon var 6 år gammal. I unga år spelade Alice också innebandy och hockey. Nästa klubbadress i hennes fotbollskarriär blev Myckle IK i div 2 2017 och därefter F19 med Piteå IF 2018. Hon har också spelat med Morön BK F19 innan hon hösten 2019 kom till Umeå för att studera på Barn- och Fritidsprogrammet vid Riksidrottsgymnasiet på Maja Beskowskolan (NIU) samt spela i Umeå IK:s F19-lag. Nu inför säsongen 2022 tar Alice steget upp till A-lagstruppen och vill efter gymnasiet lägga all tid hon kan på att spela fotboll med siktet inställt på damlandslaget i framtiden! På landslagsnivå har Alice gjort 3 matcher 2020 med U17.

Blossom Davis kommer ursprungligen från Härnösand och började spela fotboll i 5-årsåldern. Hennes moderklubb är Älandsbro AIK men Blossom har på flicknivå också spelat med BIK SK i Härnösand samt från 2015 med Härnösands SK fram till 2019. Där fick hon också säsongen 2019 spela i div 1 där hon gjorde 17 matcher varav 14 från start. Blossom flyttade till Umeå i augusti 2019 när hon började på Riksidrottsgymnasiet på Maja Beskowskolan (NIU) där hon studerar tredje året på ekonomiprogrammet. Till UIK F19 anslöt hon inför säsongen 2020. Blossom var också under en kortare period våren 2021 utlånad till Sundsvalls DFF i Elitettan. Andra sporter som hon ägnat sig åt är innebandy, tennis och handboll. När Blossom nu flyttas upp från F19-laget till A-laget är hennes målsättning att vara en klok försvarare som alltid gör sitt bästa. Hennes långsiktiga mål är att kunna försörja sig som fotbollsspelare på en professionell nivå.

Umeå IK FF