Alma Uvell återvänder till UIK

Alma Uvell som tidigare spelat i UIK är nu tillbaka efter förra säsongens spel i Team TG. Alma är född 2001 och hennes moderklubb är Sandåkerns SK. I SSK spelade Alma från tidig ålder fram till säsongen 2017 då hon anslöt till UIK. Säsongen 2021 gjorde Alma sin första säsong i UIK.s A-lag i Elitettan då hon fick speltid i 19 matcher. Efter några månader på college i USA var Alma tillbaka i Umeå under 2022 och anslöt då till Team TG där det blev 13 matcher.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i UIK. Det känns som att komma hem igen. säger Alma.

– Jag ser framemot att få spela med flera spelare jag spelat med under mina tidigare år i UIK men också att pusha mig själv och laget så mycket som möjligt. Jag kommer göra allt jag kan både på och utanför planen för att vi ska göra en riktigt bra säsong. Spelmässigt kommer jag framförallt att bidra med bra passningsspel och avslut.

Välkommen tillbaka, Alma!

Umeå IK FF