Alma Uvell tar steget till UIK:s A-lag

Mittfältaren Alma Uvell kommer säsongen 2021 att ingå i Umeå IK FF:s A-lagstrupp. Hon tar då steget från vårt F19-lag och är verkligen en spelare för framtiden som vi tror starkt på.

 

Samuel Fagerholm:

– Vi är nästan klara med truppen nu och jag kan se att vi har flera erfarna spelare blandat med unga lovande talanger från de egna leden. Alma har bra kunskaper inom många områden på planen och har mycket att bidra med på sikt. Vi ska anpassa Alma till ett högre tempo och det är väldigt kul att få lyfta fram en av UIK:s egna förmågor som också är så ambitiös.

Alma Uvell:

–Sedan jag kom till UIK för fyra år sedan har mitt mål varit att nå A-laget. Nu blir mitt nya mål att bidra så mycket som möjligt för att vi ska tillbaka dit vi hör hemma! Jag ser otroligt mycket framemot 2021 och steget upp till elitfotbollen!

Kort info om Alma Uvell:

Alma Uvell är född 2001 och hennes moderklubb är Sandåkerns SK. I SSK spelade Alma från tidig ålder fram till säsongen 2017 då hon anslöt till Umeå IK FF. På hösten samma år började hon på Elitidrottsutbildningen, ”Fotbollsgymnasiet”, på Maja Beskowskolan. Alma arbetar nu på Biltema i väntan på fortsatta studier.

Umeå IK FF