Alva Eriksson klar för Umeå IK

Vi välkomnar ytterbacken Alva Eriksson till UIK! Alva med Alnö IF som moderklubb har senaste åren tillhört Sundsvall DFF och noterats för ca 90 matcher i Elitettan varav 80 som startspelare. Hon flyttar till Umeå inom kort.

-Det känns jättebra och jag har fått en bra bild av Umeå IK som lag och organisation. Allt känns väldigt proffsigt och jag tror det finns stora möjligheter för mig att ta min utveckling framåt här i Umeå IK.

Berätta kort om dig själv och din fotbollskarriär så här långt:

-Jag började spela fotboll vid 6 års ålder i Alnö IF. Där spelade jag fram tills att jag var 16 år. Efter det började jag fotbollsgymnasiet i Sundsvall och bytte då förening till SDFF. Där började jag att spela med F19 men gick sedan upp i A-laget där jag spelat de senaste 4 åren.

Vilka är dina bästa egenskaper som spelare?

-Jag skulle säga att jag är en spelskicklig ytterback med en bra blick för spelet samt en bra passningsfot.

Vad ser du mest framemot?

-Jag ser mest framemot att tillsammans med laget få vara med och bidra till en bra säsong 2024 med både tuffa och roliga matcher. Sen ser jag också framemot att träffa och lära känna nya spelare och ledare.

Vad kan våra fans och vår publik förvänta sig av dig under kommande säsong?

-Ni kan förvänta er en hårt arbetande spelare som alltid ger allt för laget, avslutar Alva Eriksson.

 

Umeå IK FF