Andre Ghanbari ny tränare i Umeå IK FF

Ännu en mycket meriterad fotbollstränare ansluter till Umeå IK FF när Andre Ghanbari blir ny tränare i föreningens A-lag. Han kommer att tillsammans med huvudtränaren Samuel Fagerholm leda A-lagets verksamhet avseende såväl träningar som matcher. Han kommer också att ansvara för Vinter- respektive Sommarakademin samt den öppna träningsverksamheten. Närmast kommer Andre från uppdraget som huvudtränare för Team TG:s herrar i div 1.

Andre Ghanbari om sitt nya tränaruppdrag:

– Det känns väldigt bra att bli en del av Umeå IK FF. Det finns ett driv och engagemang i klubben som inspirerade mig omedelbart. Sedan tycker jag att visionerna om var föreningen vill och hur den ska drivas både är kloka och långsiktiga. Mina ambitioner är att tillsammans med Samuel bidra till utvecklingen av spelet och spelarna, att ge spelare verktyg för att uppnå sin fulla potential. Men även att bidra till att Vinter- och Sommarakademierna är starka och skapa bra förutsättningar för deltagarna där att utvecklas och njuta av fotboll. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång och att få träffa alla.

Samuel Fagerholm om att få Andre Ghanbari som ny kollega:

– Det känns verkligen bra att få med sig en så pass erfaren tränare som Andre. Vi kommer att kunna sporra varandra och få ett bra utbyte sinsemellan. Spelarna får en riktigt bra resurs som kommer kunna hjälpa dem på bästa sätt. Jag får en ödmjuk person och ledare vid min sida som kan berika vår spelmodell och överlag vår verksamhet kring laget. Minst sagt positivt.

Kort om Andre Ghanbari:

Andre är 37 år och har tränarutbildning UEFA A. Han har tidigare arbetat med Umeå FC:s vinterakademi och sedan 2011 varit huvudtränare inom herrfotbollen, först i Tegs SK och sedan 2015 i Team TG i div 1. Som aktiv var Andre spelare i Gimonäs CK, Umeå FC och i Åtvidaberg. Vid Umeå universitet har han studerat Idrottsmedicin, Idrott ledarskap och lärande samt Idrott och hälsa i samhällsperspektiv

Umeå IK FF