Ännu en viktig match

UIK-tränaren Robert Bergström gillar inte att tala i termer om sexpoängsmatcher. Ändå är fredagskvällens möte med jumbon Växjö något av en sådan match.

– För oss är alla matcher viktiga och lite av sexpoängsmatcher, säger Robert inför mötet med Växjö.

Ett Växjö som är i skriande behov av både mål och poäng. Faktum är att småländskorna har fler poäng än gjorda mål så här långt.

– Det är absolut inget dåligt lag, tvärtom ett spelskickligt lag men som haft problem med avsluten, menar Robert Bergström.

Därför betonar UIK-tränaren vikten av att alla spelare är ödmjuka inför mötet med Växjö och fullt koncentrerade på uppgiften.
UIK ledde med 2-0 i bortamötet med Växjö för en tid sedan men Växjö lyckades att både reducera och kvittera innan domaren blåste för full tid.

– Vi har gjort starka insatser i en rad matcher på slutet och därmed skaffat oss lyxen att oavsett vinst eller förlust ha en viss marginal nedåt. Det gör att vi kan agera mer avslappnat, menar Robert Bergström.

Han påpekar dock att det på inte sätt betyder att laget kan släppa på vare sig koncentration eller skärpa inför den här matchen eller andra kommande matcher. Therese Simonsson är åter i laget efter att ha varit avstängd i den senaste matchen mot Linköping.
I övrigt är truppen densamma där alla spelare utom långtidsskadade Johanna Nyman och Zabibu Nduwimana är tillgängliga för spel med undantag också för Wilma Carlsson som ännu inte är helt redo för spel.

Det återstår åtta omgångar av damallsvenskan och UIK ligger för närvarande på sjunde plats med åtta poäng ner till Uppsala och nio till Växjö på de två nedflyttningsplatserna.
Ett poängavstånd som alltså kan utökas ytterligare vid en seger mot Växjö.
En sexpoängsmatch med andra ord även om Robert Bergström inte gillar uttrycket men gärna ser att laget vinner och därmed utökar marginalerna nedåt i tabellen.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF