Äntligen kom målen

-Det var skönt att jag äntligen fick göra mål. Skönt också att vi äntligen vann. Det behövde vi och nu siktar vi framåt.
UIK:s anfallare Alexandra Sandström summerar matchen mot Trelleborg. En match där hon själv äntligen fick göra mål och en match där hennes lag äntligen vann igen.

Efter två raka förluster, matcher där laget inte gjort ett enda mål kom utdelningen.
4-0 hemma mot Trelleborg var kanske något mål för mycket sett till spelet men ändå ett trendbrott på flera sätt.

– Vi slarvade mindre än i de senaste matcherna, vi gjorde mål och vi höll tätt bakåt, säger Alexandra Sandström som själv gjorde det tredje målet i matchen.
Ett typiskt kampmål enligt henne själv men ett ack så viktigt mål eftersom matchen i det läget stod och vägde.
– Jag tycker att vi spelar bättre och bättre och än bättre ska det bli, sammanfattar Alexandra Sandström.

Hon får medhåll av tränaren Edvin Erfanian som också tycker att misstagen blir färre och färre samtidigt som det nu åter blev utdelning framåt.
– Hela laget har haft en svacka några matcher men i dag studsade vi tillbaka, fortsätter Alexandra Sandström. Vi har en hög högstanivå men en alldeles för låg lägstanivå, menade Alexandra.

Matchen började annars lite trevande utan direkta målchanser även om gästande Trelleborg inledningsvis hade ett visst grepp om spelet.
– Vi tar ändå jobbet hela tiden och gör färre misstag, det gör att vi vinner, fortsätter Alexandra Sandström.
Det var just Alexandra som också hade den första riktiga chansen för hemmalaget när hon rann  igenom, petade bollen förbi målvakten och fälldes.
Den efterföljande straffen från Villemo Dahlqvist räddades av Trelleborgs målvakt men hemmabacken Tilde Westman vräkte sig fram och tryckte in returen.
I slutat av halvleken utökade sedan just Villemo Dahlqvist till 2-0 med ett hårt precist avslut.

Matchen var dock i det läget långtifrån vunnen då Trelleborg skapade en hel del halvchanser framför mycket duktiga hemmamålvakten Tea Lundmark.
Efter en timmes spel forcerade sedan Alexandra Sandström, som beskrivits ovan, in 3-0 och inhoppare Monica Jusu Bah nickade några minuter före full tid in 4-0 efter ett fint inlägg av Villemo Dahlqvist.

– Vi slarvade lite mindre i dag men ska slipa bort mer av slarvet och även bli effektivare. Det vet jag att vi kommer att klara av, slutar Alexandra Sandström, toppforwarden som äntligen hittade rätt.

Text: GUNNAR JOHNSSON
Foto: SAGA GEORGSSON

Umeå IK FF