Bra första halvlek – återtagen serieledning

En alldeles utmärkt första halvlek, seger mot topplaget Älvsjö och återtagen serieledning.
– Skönt att få sätta dit den igen, sa 1-0-målskytten Lisa Björk.

Den första halvleken var alldeles utmärk för hemmalagets del. Defensivstarka topplagen Älvsjö var om inte totalt så i alla fall kraftigt utspelat i den första halvleken. Lisa Björks ledningsmål tillkom efter slarv från Älvsjös försvar som gjorde att Lisa Björk kom helt fri. En snabb dragning av Lisa Björk gjorde så att hon kunde runda målvakten och slå bollen i mål.
– Det är jättekul att göra mål igen, medgav Lisa Björk som nu är uppe i sex fullträffar i serien.

2-0 kom tio minuter senare. Skyttedrottningen Henna Riikka Honkanen utnyttjade ett fint hemmaanfall med att kyligt påa bollen förbi målvakten.
– Jag är mycket nöjd med vårt agerande i den första halvleken, påpekade hemmatränaren Samuel Fagerholm.

Om hemmatränaren var nöjd med insatsen före paus så var han allt annat än nöjd med lagets insats i inledningen av den andra halvleken.
– Jag vill inte fokusera för mycket på det men visst, vi var inte bra då.

Älvsjö verkade piggare, sprang mer och skapade tryck mot hemmalaget som långa stunder verkade måttligt intresserade att spela vidare.

– Det var som att vi slappnade av under pausen men vi gjorde det bra som reste oss och faktiskt dominerade på slutet igen, summerade Samuel Fagerholm.

Eftersom Kalmar besegrade tidigare serieledande Uppsala tidigare under lördagen så återtog UIK i och med segern mot Älvsjö serieledningen. Nu återstår två bortamatcher, Borgsjö och Lidköping,  innan serieuppehållet.

– Vi åker redan på tisdag och kommer hem igen på söndag, berättade Samuel Fagerholm.