Bragd-insats i Malmö

Match mot serieledande Rosengård på bortaplan. Då fick målvakten Agnes Granberg chansen från start för andra gången i år.
En chans som hon tog och höll nollan och därmed var starkt bidragande till bragden i Malmö.

-Jag kände mig redo när jag fick chansen. Det är alltid kul att spela och ännu roligare när man håller nollan, sas en mycket belåten Agnes Granberg minuterna efter det att hon och Umeå IK sensationellt tagit poäng av serieledarna.

Faktum är att UIK till och med kunde ha vunnit. Laget hade flera bra målchanser.

– Vi jobbade verkligen som ett lag i dag. Jag hade jättebra hjälp av försvaret framför mig, fortsatte Agnes Granberg.
Rosengård hade nitton avslut, UIK hade fem.
Fast UIK:s chanser var riktigt vassa alla fem.

– Vi hade en plan hur vi skulle göra och följde den, förklarade UIK-tränaren Robert Bergström direkt efter matchen.

En plan som gick ut på hårt försvarsarbete, mod och kontringar.
Något som så´när hade lyckats då både Monica Jusu Bah, Fanny Hjelm Rönnlund och Lova Lundin hade chanser som mycket väl kunde ha resulterat i mål.

– Jag minns inte om Rosengård hade så många farliga chanser eller inte. Jag är fortfarande så inne i matchen och där och då gällde det bara att vara fokuserad och beredd på nästa situation, sa Agnes Granberg.

De flesta lagen i serien som ställs mot Rosengård spelar extremt defensivt.
Visst försvarade sig UIK också med många spelare vid flera tillfällen men laget vågade hela tiden försöka att spela sig ur alla situationer.
Något som imponerade bland annat på SVT:s expertkommentator Marcus Johannesson som berömde lagets spel och mod många gånger.
Även om det oavgjorda resultatet överraskade på många så är poängen inget UIK behöver be om ursäkt för.
Något som också landslagskaptenen Caroline Seger medgav efter matchen.
Agnes Granberg gjorde en storstilad insats i målet och förtjänar massor med beröm men det gäller i högsta grad också laget i övrigt.

– I dag gör alla en alldeles utmärkt insats, sa också tränaren Robert Bergström som också tillade att han aldrig tvivlat på Agnes Granbergs kapacitet och förmåga även om hon inte spelat från start sedan i början av juni.

Poängen var viktig inte bara för Umeå IK som tog ett litet steg mot fastare mark i nedflyttningsstriden utan också i toppen där Göteborg nu bara är en poäng efter ledande Rosengård. Ett Göteborg som för övrigt gästar Umeå Umeå Umeå Energi arena sol i nästa omgång.

GUNNAR JOHNSSON