Briana Campos återvänder till Umeå IK FF

Idag kan Umeå IK FF presentera ännu ett nyförvärv! 27-åriga Briana ”Bri” Campos har valt att återvända till klubben hon spelade för 2020 i OBOS Damallsvenskan. Hon är väl bekant med staden och föreningen men också med huvudtränare Samuel Fagerholm då hon haft honom som tränare under flera säsonger i Åland United.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om Bri Campos:

– Bri är en spelare som jag känner väl sen flera år tillbaka och bara kan säga gott kring. Jag tror att Bri kommer att kunna vara med och påverka kulturen vi vill skapa i laget och klubben. Hon har en fantastisk karaktär som lyser igenom både på och utanför planen. I Bri får vi en dynamisk mittfältare som både kan vara med och kontrollera spelet och göra grovjobbet när det krävs.

Bri Campos om varför hon valt att återvända:

När jag spelade i Umeå 2020 hade vi en tydlig spelstil och identitet som jag verkligen trivdes med. Som nykomlingar det året var vi väldigt modiga och vågade hålla i bollen och vara spelförande och det är något som jag verkligen värderar högt inom fotboll. Det syns att klubben har fortsatt på den banan och utvecklats ännu mer. Jag tror att Umeå kan bli ett av de bästa lagen i Sverige igen och resan dit är något jag verkligen skulle vilja vara en del av.

Kort om Bri Campos:

Bri Campos är född och uppväxt i Denver Colorado i USA, men har genom sina farföräldrar också mexikanskt pass. Hon började spela fotboll i 4-årsåldern och fastnade ordentligt för fotbollen när hon var 12-13 år gammal. Hennes klubb var Colorado Rush innan det blev college i Texas vid Baylor University. En stark längtan efter att få spela i Europa tog henne till Åland United 2015 dit hon kom som 21-åring. Hennes tanke var en ettårig vistelse men det blev fyra säsonger innan hon tog steget till Umeå och Umeå IK 2020. Under stora delar av sin fotbollskarriär har Bri också varit tränare och är mycket uppskattad även i den rollen. I hennes planer för framtiden ingår att efter avslutad karriär som fotbollsspelare bli tränare på heltid. Senaste året har Bri spelat för Vittsjö IF i OBOS Damallsvenskan. Hon spelar även för det Mexikanska A-landslaget.

 

Umeå IK FF