Briana Campos skriver på för UIK

Briana ”Bri” Campos, 25 år, har bestämt sig för spel i Umeå IK för säsongen 2020 och ansluter till laget vid årsskiftet. Hon kommer senast från Åland United där hon varit lagkapten och ledande spelare i laget. Bri har spelat som ytterback och innermittfältare och är därmed användbar på flera positioner. Hon är född och uppväxt i Denver, Colorado i USA men har också ett mexikanskt pass, tack vare hennes farföräldrar, och har spelat för det mexikanska landslaget. Efter fyra säsonger på Åland talar hon bra svenska.

Robert Bergström om vad Bri kan erbjuda laget:

– Först och främst är det en personlighet som jag tror kommer att passa in bra i vårt lag. Hon är väldigt ambitiös och professionell i det hon tar sig för. När hon besökte oss i höstas hade vi ett långt samtal om hur vi arbetar i både träning och match och hon gjorde ett gott intryck på mig. Jag har även fått fina vitsord från de som har arbetat nära henne under åren. Hon har en bra fysik, är löpstark och en väldigt duktig press-spelare. I anfallsspelet är hon en skicklig passningsspelare som kan använda båda fötterna och har en god spelförståelse. Jag är säker på att vi kommer att få stor nytta av henne i OBOS damallsvenskan.

Bri Campos säger följande om sitt beslut:

– Visionen som Robert (Bergström) och föreningen har för framtiden är någonting som verkligen tilltalar mig. Det är skickliga och professionella tjejer i laget och jag fick ett bra bemötande när jag besökte klubben i höstas. Det var i slutändan ett enkelt beslut. Klubbens värdegrund och spelsätt passar mig väldigt bra i hur jag är som spelare och person. Umeå IK är en välkänd klubb med en stolt historia och den vill jag vara en del av.

På frågan om vad hon ska bidra med till klubben säger hon:

– Jag kommer att tävla varje dag och bidra med en hög intensitet för att både jag och laget ska utvecklas på bästa sätt. Det finns i mitt DNA och jag vet inget annat. Jag anser också att jag är en bra passningsspelare och därmed kunna passa in bra i lagets arbetssätt i att försöka kontrollera matcher både med och utan boll. Jag ser framemot att spela en utvecklande fotboll och utvecklas till en viktig och uppskattad spelare för laget.

Umeå IK FF