Drömstart gav storseger

Stina Andersson gav Umeå IK rena drömstarten när hon mycket snyggt direktsköt 1-0 mot Mallbacken.

–  Det var ett fint mål men vi borde ha gjort fler mål i dag. Vi måste bli lite effektivare, konstaterade mittfältstalangen.

Att UIK gjorde ytterligare fyra mål och vann med klara 5-0 säger en hel del om lagets överlägsenhet. Siffrorna borde som Stina Andersson antyder ha varit flera mål större. Segern var aldrig hotad eller ifrågasatt. Det här var UIK:s match från avspark till slutsignal.

– Vi gör några snygga mål i början och som jag ser det en riktigt bra första halvlek, sa hemmatränaren Edvin Erfanian.

Det stod 3-0 redan efter 19 minuter. Efter tre mycket snygga mål av i tur och ordning Stina Andersson, Alma Davis och Sofia Määttä. Mål som alla tre kan kallas drömstrutar och något som Alexandra Blom i Mallbacken inte kan lastas för. Tvärt om så höll den tappert kämpande Mallbackenmålvakten siffrorna nere.

Inez Amcoff och Alma Davis gjorde visserligen ytterligare två mål men hemmalaget borde gjort fler.

– Vi hafsade med och spelade lite för forcerat i andra halvlek, menade Stina Andersson och understryker att det borde ha gjorts fler hemmamål. Fast 5-0 är bra det också. Segern betyder att UIK befäster andraplatsen i tabellen och avståndet nedåt hålls konstant.

– Det var skönt med en seger och 5-0 är bra. Speciellt med tanke på vår första halvlek. Där gör vi det bra, fortsatte UIK-tränaren Edvin Erfanian.

Före detta allsvenska Mallbacken hade inte mycket att komma med den här dagen. Laget skapade inte en enda riktigt vass målchans och var heller aldrig nära att kunna hota UIK på hemmalagets planhalva.

UIK-tränaren valde i den andra halvleken att ge så många spelare som möjligt speltid och gjorde därför maximalt antal byten. Något som tydligt underströk UIK:s bredd då Mallbacken aldrig fick chans att sticka upp.

Noterbart är också att Alma Davis med sina två mål kommit upp i sammanlagt sju och därmed intar delad andra plats i skytteligan.

Nu väntar Lidköping på bortaplan nästa helg.

Text Gunnar Johnsson
Bilder Erland Sköllerhorn

Umeå IK FF