Elin Abrahamsson ansluter från Team TG

Umeå IK kan idag meddela att Elin Abrahamsson, 22, skriver på ett tvåårsavtal för Umeå IK. Elin har tränat med laget efter säsongen och imponerat stort på ledningen. 2017 flyttade hon till Umeå från Luleå och Notvikens IK och började att spela med Team TG i division 1. Hennes moderklubb är Luleå SK och hon har tidigare spelat yttermittfältare, men de senaste åren oftast placerats som ytterback.

Elin Abrahamsson:

-Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och jag vill fortsätta utvecklas som spelare, vilket jag verkligen tror att jag kan göra i Umeå IK. Jag känner redan några tjejer i laget och har även följt tidigare säsonger på nära håll. UIK spelar en fotboll som passar mig bra som spelare och jag är säker på att jag kommer trivas bra i laget. Jag hoppas bidra med framförallt mycket löpningar, bra attityd och energi till laget.

Robert Bergström:

-Jag är väldigt imponerad av hennes prestationer i träning hos oss och ser framemot att få jobba med henne. Hon har två bra fötter, är en duktig passningsspelare i både det korta och längre spelet, är väldigt löpstark och kan spela på båda kanterna som wingback eller som ytterback i en fyrbackslinje.

%d bloggare gillar detta: