Elin och Elin har nya avtal med Umeå IK

Elin Abrahamsson, 23 år, och Elin Nilsson, 24 år, har nu kommit överens med Umeå IK FF om nya avtal anpassade efter spel i OBOS Damallsvenskan. Båda kommer ursprungligen från Luleå där Elin Abrahamsson hade Luleå SK/Lira som moderklubb och Elin Nilsson Sunderby SK. Båda har också under en period spelat i Notvikens IK.

Elin Abrahamsson anslöt till UIK inför årets säsong och hade då spelat två säsonger i Team TG. Civilt studerar hon på civilekonomprogrammet med inriktning handel och logistik vid Umeå Universitet.

När Elin Nilsson kom till UIK 2018 kom hon närmast från Assi IF. Vid sidan av fotbollen utbildar hon sig till samhällsplanerare vid Umeå universitet.

Elin Abrahamsson ser fram emot spel i OBOS Damallsvenskan med UIK:

– Jag trivs väldigt bra i klubben och det känns fantastiskt kul att få fortsätta vara en del av UIK. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket under mitt första år i Elitettan och tycker det ska bli spännande att få fortsätta utvecklas tillsammans med laget i OBOS Damallsvenskan.

Och så här säger Elin Nilsson:

– För mig kändes det självklart att skriva på för ännu en säsong i UIK-tröjan. Det har alltid varit min strävan att få spela i OBOS Damallsvenskan och det känns otroligt kul att få chansen att prova på det. Jag kommer att jobba hårt för att fortsätta utvecklas och bidra till att laget gör en bra säsong. Jag tror att vi har goda möjligheter att lyckas även på denna nivå tack vare den grund vi lagt de senaste åren.

Och till sist även en kommentar från huvudtränare Robert Bergström:

– Detta är två kontinuitetsspelare som alltid ger allt i såväl träning som match och bidrar på ett väldigt positivt sätt till lagets utveckling. De kan användas på flera olika positioner och jag ser framemot att vi får fortsätta jobba och utvecklas tillsammans.

Umeå IK FF